Tu cum te vezi?

lentila
Link-uri sponsorizate

Viata iti ofera ceea ce atragi. Depinde foarte mult pe ce pattern esti setat. Depinde foarte mult prin ce lentile privesti viata.

Insa foarte important este modul in care te vezi. Am intalnit foarte multi oameni care vedeau doar napalm in jur, vedeau totul in negru, fara sa realizeze ca negru era sufletul lor, fara sa-si dea seama ca lentilele prin care priveau lumea erau murdare.

Atunci cand esti dezechilibrat, exista foarte mari sanse ca si modul in care ti se arata lumea din jur sa fie la fel.

Atunci cand esti tulburat pe dinauntru, vrei sa lupti, vrei sa te lupti cu toata lumea… fara sa-ti dai seama ca de fapt lupti cu tine, ca tu esti de fapt dusmanul tau.

Atunci cand esti linistit, asezat, asumat, realizezi ca nu ai niciun motiv sa lupti si ca lucrurile au un curs cat se poate de natural ce nu necesita eforturi din partea ta. Trebuie doar sa-ti asezi barca pe curent si nu contra lui.

Ieri am citit un text scris pe Catchy.ro de Mirela Retegan. Este vorba despre un test care intareste ceea ce am scris mai sus.

Dupa ce am citit acest text, am realizat ca, fara sa-mi dau seama, l-am aplicat si eu mai multor persoane. Nu cu aceleasi cuvinte, evident, insa l-am aplicat.

Si, dupa cum veti vedea, este un test ce poate functiona atat pentru femei, cat si pentru barbati. Este un test simplu care te ajuta sa-ti radiografiezi usor viata, alegerile… deciziile pe care le-ai luat.

Ei bine, atunci cand intalnesti o persoana revoltata, o persoana suparata pe viata, pune-i intrebarea urmatoare – cum vezi persoanele de sex opus?

Daca este femeie, iti va spune cum ii vede pe barbati; daca este barbat… iti va spune cum le vede pe femei.

Mai departe, intreaba cum vede persoanele de acelasi sex. Apoi intreaba cum vede o relatie si mai ales cum vede viata?

Dupa ce raspunde la toate aceste intrebari – spune-i sa se gandeasca, evident in functie de raspunsurile de date, ce parteneri/e a atras, in ce masura corespunde descrierii facute persoanelor de acelasi sex, ce fel de relatii a construit si mai ales cum este propria viata.

Mi se pare un exercitiu foarte misto, un exercitiu care iti da posibilitatea sa-ti vezi propria viata. Pentru unii este posibil sa doara putin, insa cred ca este un exercitiu util.

Mi-e greu sa cred ca un barbat care crede ca femeile sunt curve a atras in viata lui altceva decat curve; asa cum mi-e greu sa cred ca o femeie care crede ca barbatii sunt porci a atras in viata ei barbati iubitori si corecti.

Mi-e greu sa cred ca cineva care crede ca relatiile sunt din start supuse esecului a reusit sa construiasca vreo relatie functionala, asa cum mi-e greu sa cred ca o persoana care crede ca viata e de cacat are o viata frumoasa si implinita.

Da, fie ca va place sau nu, totul tine de propria constructie mentala, decizia va apartine… intotdeauna!

Nu degeaba spun unii ca esti ceea ce gandesti!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: ggwallpaper.com

Link-uri sponsorizate

Comments