Cuvintele lasa vanatai pe suflet

cunt
Link-uri sponsorizate

Este amuzant cum majoritatea oamenilor se gandesc doar la violenta fizica atunci cand cineva pronunta cuvantul “abuz”.

De foarte multe ori am intalnit genul asta de mentalitate – “cata vreme nu isi ia bataie, sa zica merci”.

Gresit! Nu doar bataia lasa urme adanci in sufletul uman – indiferent ca vorbim despre copii sau adulti.

O persoana care a avut macar curiozitatea sa citeasca putin despre influenta comportamentului parintilor asupra dezvoltarii copilului – si aici sunt de parere ca viitori parinti ar trebui obligati sa faca asta – a vazut ca abuzul verbal produce dezechilibre puternice in psihicul copilului (si nu numai).

Spre deosebire de pumni, cuvintele nu lasa rani la vedere, insa parjolesc sufletul, iar sufletul este infinit mai greu de tratat.

Ei bine, pentru a trage un semnal de alarma cu privire la efectele abuzului verbal, fotograful Richard Johnson a lansat un proiect extrem de interesant, care se intituleaza Weapons of Choice.

worthless
O serie intreaga de oameni – femei si copii – au fost special machiati si invinetiti, vanataile lor avand inscriptionate cuvinte pline de ura, precum: idiot, curva, gunoi, stupid, prost, grasa, urat, ciudat, poponar, cioara etc..

“Am vrut sa atrag atentia asupra faptului ca societatea actuala se focuseaza pe abuzul fizic. Atunci cand un tata isi abuzeaza fiica, fiul sau sotia, toata lumea se intriga, insa cred ca problema trebuie sa coboare in profunzime. Inainte sa apeleze la violenta fizica, acesti oameni apeleaza la violenta verbala”, a declarat fotograful pentru Huffington Post.

fagoot

Mie mi se pare o abordare corecta. Da, stiu, vor aparea oameni care vor spune – “si la mine a tipat mama… si eu mi-am luat o palma-doua si uite, nu am nici pe dracu… sunt bine merci”. Oare?

Traim vremuri tulburi, traim intr-o societate nevrotica, insa nimeni nu pare sa-si puna intrebarea – oare cum s-a ajuns aici? Oare cat au contribuit comportamentele parintilor la starea noastra actuala?

moron

Raspunsurile s-ar putea sa-i sperie pe multi…

Istoria ne-a aratat deja faptul ca intreaga constructie educationala a fost gresita.

Daca vrem sa avem parte de generatii sanatoase – fizic si emotional – este momentul sa dam un mare refresh modului in care ne crestem copiii.

Daca vor continua ca pana acum… nu vom avea decat alte generatii de nevrotici.

Asta vrem?

Pozele le gasiti AICI

Link-uri sponsorizate

Comments