Nu, nu as merge la razboi!

IMG_3803
Link-uri sponsorizate

Zilele astea, presa panicheaza populatia cu titluri apocaliptice – “a inceput razboiul”, “Rusia va distruge Romania… previziunile lui Nostradamus”, iar bloggerii se intreaba – “esti gata sa mergi la razboi?”

Nu, nu sunt gata si nici nu voi merge vreodata. Nimeni nu ma poate obliga sa o fac!

Vor razboi? Sa se lupte intre ei, liderii, conducatorii, ca pe vremuri.

De ce sa trimiti copii la moarte? Care este ratiunea?

Nimeni nu cred ca este pregatit pentru razboi. Nimeni nu cred ca este pregatit sa ia o viata sau sa-si piarda o viata – nici macar militarii nu sunt pregatiti. Si totusi, oamenii merg la razboi.

Unii o fac pentru bani. Cu riscul de a se intoarce acasa intr-un pat de scanduri. Este un risc asumat pe care nu vreau sa-l comentez.

Altii o fac pentru ca li se spune ca sunt patrioti daca o fac. Ce prostie! Ce patriotism e ala? Esti patriot cand lupti in Afganistan impotriva unor oameni care traiesc la nivel de Ev Mediu?

Pai cine te pune sa te duci peste ei? Setea de resurse?

Alt motiv nu exista.

Si atunci de ce sa ma duc eu la razboi? De ce sa-i distrug copilului meu viitorul? Nimeni nu ma poate obliga sa fac un asemenea gest.

Ca sa mergi la razboi iti trebuie multa revolta si ura in suflet, iar eu nu am asa ceva.

Nu as putea sa apas pe tragaci stiind ca la capatul celalalt se vor afla scrisori de regret, lacrimi si suferinta, mame indurerate, sotii sfasiate de durere, copii suferind fara sa stie de ce?

Ce fel de umanitate e asta? Nu sunt in stare sa se inteleaga? Sa se dueleze intre ei – Putin cu Obama si asa mai departe. Cum vor ei… dar sa o faca individual, fara varsari aberante de sange.

Nu, nu sunt pregatit sa merg la razboi si nici nu voi merge vreodata, indiferent de consecintele pe care voi fi nevoit sa le suport.

Prefer sa fiu impuscat pentru tradare decat sa iau viata unui om fara niciun motiv real.

P.S.: Sunt curios ce ar face liderii lumii daca oamenii le-ar spune ‘pas’ atunci cand i-ar trimite la razboi? Si-a pus cineva problema asa?

Link-uri sponsorizate

Comments