Sexul are un talent obscen de a face ravagii in vietile noastre

sex-and-power
Link-uri sponsorizate

Desi cautam spiritualul, desi cautam iubirea… sexul este adevaratul maestru papusar al vietilor noastre.

Oricat de mult am incerca sa-i negam puterea, el ne domina vietile, putand sa ne fie un bun prieten sau un dusman de temut.

El nu poate fi imblanzit, ci doar constientizat.


Zilele trecute am citit cateva idei despre sex scrise de Alain de Botton. Mi s-au parut foarte interesante:

“Sexul nu va fi niciodata simplu si nici dragut, asa cum ne-ar placea sa credem. El nu este democratic, uneori este chiar crud, ajungand pana la dorinta de a subjuga si de a umili.

Sexul refuza sa stea de partea iubirii, asa cum ar trebui. Desi am putea incerca sa-l imblanzim, sexul are un talent obscen de a face ravagii in vietile noastre.

El ne fabrica si ne distruge relatiile, ne ameninta productivitatea si ne obliga sa stam pana noaptea tarziu in club, discutand cu persoane care nu ne plac, dar care isi expun trupurile si ne ademenesc sa le atingem. Sexul ramane intr-un ireconciliabil conflict cu unele dintre cele mai mari angajamente si valori umane.

Ar trebui sa acceptam sexul asa cum este, decat sa dam vina pe noi pentru ca nu ii raspundem corect atunci cand ne trimite impulsuri confuze” – scrie Botton.

Evrika! Daca nu-l putem imblanzi, atunci sa ne bucuram de el la liber – s-ar grabi unii sa tipe.

Rabdare ca nu s-a terminat. Botton vine si cu o completare, extrem de utila spun eu, ba chiar esentiala:

“Asta nu inseamna ca nu putem capata o intelepciune vis-a-vis de sex. Ar trebui sa realizam ca nu vom reusi niciodata sa scapam de dificultatile pe care le aduce in vietile noastre.

Singura varianta este sa ne acomodam cu puterea sa de necontestat” – asadar vorbim despre constientizare si despre adaptare. Nu despre lupta, nu despre negare si mai ales nu despre reprimare.

Acea intelepciune pe care o invoca Botton se poate traduce in maturitate sexuala? Eu cred ca da!

O persoana matura din punct de vedere sexual stie sa se descurce cu aceasta putere de necontestat a sexului, stie sa si-o aduca de partea lui, in avantajul lui, reusind sa-si mentina viata departe de dezastrele pe care sexul le poate produce.

Botton considera ca sexul este un mecanism care ne aduce aminte mereu cat de imperfecta este umanitatea si ca tocmai in aceasta imperfectiune consta bogatia murdara a omenirii.

“Fara sex am fi periculos de invulnerabili. Am crede ca nu putem fi ridicoli. Nu am cunoaste refuzul si umilirea atat de intim. Am imbatrani respectabil, ne-am obisnui cu privilegiile si am crede ca am inteles tot ce s-a intamplat in viata noastra. Ne-am pierde in cifre si cuvinte. 

Sexul este cel care genereaza un haos necesar in ierarhiile de putere, statut, bani si inteligenta“.

Eu cred ca are dreptate. Oricat de mult ai incerca sa urci pe ierarhia sociala, oricat de multa putere ai reusi sa capeti, 30 de secunde de cosmar in pat iti pot prabusi tot edificiul puterii, te pot ruina complet.

Adevaratul om puternic nu este cel care aduna averi si faima, ci cel care reuseste sa dobandeasca acea inteligenta sexuala despre care vorbeste Botton, este acel om care intelege mecanismele pe care le foloseste acest mare maestru papusar al vietilor noastre.

Omul care reuseste sa inteleaga mecanismele sexului va reusi sa isi construiasca o viata armonioasa, o viata fericita, o viata asumata, nefiind nicio secunda amenintat de ‘ispitele’ trimise de marele maestru.

P.S.: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0751492686 sau 0314382822 si online la adresa bookzone.ro.

Foto Credit: blogs.centre.edu

Link-uri sponsorizate

Comments