Viata este scurta. Bucura-te de ea ca de cel mai frumos cadou (VIDEO)

gift
Link-uri sponsorizate

‘Viata este un cadou. Totul este un cadou’, ‘observ ce este rau, dar ma focusez pe lucrurile bune’,  ‘sa te plangi nu schimba oamenii, ei se tot vaita, dar nimic nu se schimba’ – niste cuvinte de o forta extraordinara.

Cuvintele astea nu apartin vreunui preot sau vreunui mare invatat.

Sunt cuvintele unei femei care a simtit Iadul pe propria piele, dar care a supravietuit cu zambetul pe buze, cu muzica si multa iubire in suflet.

Acum 3 zile am descoperit pe Facebook un film care m-a terminat total.

Este o discutie dintre Anthony Robins si Alice Herz Sommer – o pianista nascuta la Praga in 1903, o femeie care a supravietuit Holocaustului, o femeie care la varsta de 107 ani repeta 3 ore pe zi la pian.

Am urmarit complet dezarmat acest 12 minute de discutie. Am urmarit cu mare atentie (de trei ori) aceasta lectie de viata extraordinara izvorata din sufletul unui om greu incercat de ura umana.

Cand vezi un astfel de exemplu, prima reactie este – ‘chiar atat de idiot sunt? Cum adica eu am probleme?’

Oare cum ajuns sa consideram viata ca fiind ceva urat, ca fiind o lupta pentru supravietuire, cand viata este de fapt cel mai frumos cadou care poate exista?

Oare cum am ajuns sa imbratisam raul si suferinta, cand binele ar trebui sa fie starea noastra normala, cand zambetul ar trebui sa fie prezent non-stop pe fetele noastre si nu ridurile de furie?

Oare cum ajuns in situatia in care uitam sa radem? Oare cum am ajuns sa credem ca daca iti plangi de mila, ceva se va schimba in viata ta?

Oare cum am ajuns sa refuzam sa fim recunoscatori pentru ceea ce avem?

‘Reactia mea la viata este sa nu ma vait’ – cata forta, ce reactie extraordinara, ce lectie puternica.

Concluzia acestui filmulet mi se pare excelenta – ‘viata e scurta. e un cadou. Aminteste-ti ce are valoare – sa te bucuri de viata, sa fii iubit si cel mai important sa ai iubire in inima ta’.

Minunat! Deci, ce mai asteptam? Incepem schimbarea?

P.S.: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0751492686 sau 0314382822 si online la adresa bookzone.ro.

Foto Credit: workthedream.wordpress.com

Link-uri sponsorizate

Comments