In cautarea gentleman-ului pierdut!

gentleman
Link-uri sponsorizate

‘Barbatii ar trebui sa-si doreasca sa fie gentlemeni pentru ca nu exista motive serioase sa fie altceva’ – excelent!

Fraza asta am citit-o intr-un articol de pe Elite Daily. Gentleman! Hm, ce inaltator suna.

O notiune ce nu mai pare sa rezoneze cu tumultul societatii actuale, cu superficialitatea umana actuala, cu viata asta traita pe repede inainte, fara reguli precise, fara valori, fara morala.


Ce vorba importanta – ‘nu exista motive serioase ca barbatii sa fie altceva decat gentlemeni’.

Asta inseamna ca nu exista motive serioase sa fie porci, sexisti, needucati, marlani… violatori de suflete.

Ce inseamna gentleman? Potrivit DEX-ului – barbat cu comportari alese, cu caracter distins.

Adica barbat educat, respectuos, cu un sistem de valori puternic, un barbat care stie un lucru extrem de important – femeile merita sa fie tratate corect! Este un barbat care se respecta si respecta!

Gentleman-ul stie foarte bine faptul ca femeia nu este dusmanul lui, nu este competitoarea lui, ci floarea care ii poate lumina viata.

Sigur, de el depinde ce alege – daca floarea are spini sau nu!

In articolul din Elite Daily sunt prezentate 10 lucruri pe care barbatii ar trebui sa le faca pentru a (re)deveni gentlemeni.

Sa aruncam o privire:

1. Nu incerca sa minti 
Daca tu iti doresti ceva si ea vrea altceva… e clar ca lucrurile nu vor functiona. Nu are niciun sens sa o amagesti. Femeile nu sunt niste obiecte pe care le folosesti si apoi le arunci. Daca ai nevoie de un one night stand, poti sa-l ai si fara sa minti.

2. Daca simti ca nu merge, pune punct!
Daca simti ca lucrurile nu vor merge, ca nu te vei intelege cu femeia cu care iesi de ceva vreme, pune punct! Nu incerca sa lungesti lucrurile fara rost. Pierzi timpul… si pe al tau si pe al ei.

3. Invata sa o asculti
Oamenii vor sa fie auziti, iar femeile nu fac exceptie… Invata sa le asculti. Vei realiza ca sunt mult mai usor de inteles, in ciuda tuturor celor care spun ca femeile nu pot fi intelese.

4. Incearca sa o respecti
Femeia este o fiinta, nu un obiect. Asa cum tu ceri respect, ar fi bine sa te gandesti ca si ea isi doreste acelasi lucru. Cum poti sa iubesti o persoana pe care nu o respecti?

5. Respecta-i intimitatea
Respecta-i intimitatea. Nu incerca sa-i cauti prin lucruri, sa o controlezi. Un gentleman nu face niciodata asa ceva. Daca simti ca nu poti avea incredere in ea, incearca sa discuti cu ea, sa-i spui ce ai pe suflet. Iar daca lucrurile nu se pot schimba, mergi mai departe… singur.

6. Ajut-o sa-si indeplineasca dorintele
Un gentleman nu este doar acel barbat care deschide usile si plateste notele de la restaurant. Un gentleman este un om placut, implicat, un barbat pe care femeia se poate baza oricand. Ajut-o sa-si indeplineasca dorintele. Ea este partenera ta, nu dusmanul tau.

7. Evita minciunile
Onestitatea este o mare calitate a unui gentleman. Cine are chef sa stea intr-o relatie care-l obliga sa-si mentina mereu garda sus? Increderea este esentiala pentru functionarea relatiilor. De aceea nu este bine sa minti.

8. Fa-o sa se simta speciala
Toti vrem sa ne simtim speciali – si barbati si femei. Iar un gentleman stie sa-si faca iubita sa inteleaga cat de speciala este. Nu este greu sa facem asta, nu este o chestiune ce necesita eforturi considerabile…

9. Fa-o sa se simta protejata
Siguranta si protectie – doua lucruri de care femeile au nevoie ca de aer.
Cand iubesti, este firesc sa ai grija de iubita ta, sa o faci sa se simta in siguranta langa tine.

10. Nu o abandona
Nu o abandona atunci cand are mai multa nevoie de tine. Este posibil ca atunci cand vei realiza ce greseala ai facut sa fie prea tarziu.

Sunt 10 lucruri simple, 10 lucruri ce tin mai degraba de bun simt, de educatie. Un gentleman nu este un zeu, nu este ceva utopic. El a existat, exista si o va face in continuare.

De ce? Pentru ca exista pe lumea asta si barbati care inteleg perfect faptul ca nu exista motive serioase sa fie altceva decat gentlemeni.

Foto Credit: koalalondinese.com

Link-uri sponsorizate

Comments