Oscarul papilelor gustative

corks
Link-uri sponsorizate

La viata mea am bagat in mine toate prostiile de bauturi. Pe la 20 ani nu te intereseaza calitatea bauturii. Alcool sa fie! Ranga sa te faci.

Aproape de 30 de ani, cand ficatul incepe sa dea semne de ‘viata’, gusturile incep sa se rafineze putin. Atunci incepi sa cauti bauturile mai bune. Atunci incepi sa bei o bere mai buna, un vin mai bun, o tarie mai cu staif.

Dupa 30 si mai ales spre 40, cantitatile se reduc serios, iar papilele gustative incep sa fie rasfatate. Vrei un vin bun?


Du-te la Corks Cozy Bar. E in Centrul Vechi, pe strada Bacani, langa La Mama. Un loc intim, misto, unde poti servi vinuri unul si unul.

In urmatoarea luna, adica pana pe 8 aprilie, cei de la Corks deruleaza evenimentul The Oscar Wines. Ce inseamna asta?

Pana pe 8 aprilie, te poti duce la Corks si poti degusta vinurile nominalizate pentru acest an.

Ai mai multe categorii – Best wine, Best Red Wine, Best Rose Wine, Best White Wine, Best Foreign of wines etc…

Le poti degusta pe toate, dupa care poti vota – exista un buletin special de vot si la final poti castiga o cina in valoare de 500 de RON la Corks.

Eu am fost duminica la lansarea evenimentului si am degustat categoria de vinuri rose.
Am servit asa – Leat 6500 Rose, Cabernet D’Anjou, Elodie Syrah, , Corcova Rose si Domeniile Vanju Mare Rose. Recunosc, Vanju Mare mi-a placut foarte mult. Ulterior am auzit ca a fost premiat.

Am incercat inca un vin misto, care nu este in categoria asta, ci la Best Wine Bottle Design – Cotes de Provence – excelent.

Una peste alta, mi se pare o idee foarte interesanta. Nu pot spune ca sunt un bautor inrait de vinuri.

Pana mai ieri, consumam vinul doar sub forma de sprit. Mai nou, am inceput sa beau sec, cantitatile fiind simtitor mai mici.

Daca te duci la Corks, vei vedea ca lista de vinuri este una foarte tare. Mai mult, exista sanse ca in week-end sa dai si de mine pe acolo.

Hai noroc.

Link-uri sponsorizate

Comments