Tu cum iti desenezi realitatea?

camp
Link-uri sponsorizate

Zilele trecute am vazut o poza misto pe peretele unei foste iubite – un barbat stand in genunchi si pictand florile de pe camp.

Mesajul mi s-a parut excelent si, recunosc, m-am dus cu gandul automat la realitate, acest cuvant apasator care apare pe buzele tuturor, de cele mai multe ori ca o scuza.

‘Realitatea e nasoala. Nu vezi ce se intampla in jur’?

Intrebarea este – realitatea cui e nasoala?

Pentru ca daca ma gandesc la realitatea mea, nu e nasoala deloc. Traiesc in Romania, imi place in Romania si nu m-as cara sub nicio forma in alta parte.

De ce? Pentru ca aici pot sa-mi pictez realitatea asa cum vreau eu. Daca vreau sa o fac roz, o fac roz, daca vreau sa o fac neagra, scot culoarea neagra, daca vreau sa o fac gri, adun norii si o pun de-o ploaie… De mine depinde ce culoare are realitatea mea!

Stiu ca pe multi ii enerveaza genul asta de mentalitate, insa TU esti singurul responsabil pentru propriul destin. Chiar TU! Nimeni altcineva!

Din pacate, mi-e teama ca romanii fug de culori. Ternul, intunecatul bacovian le-a cotropit sufletul atat de tare, incat refuza culorile vii. Pentru multi dintre noi, culorile vii se poarta doar vara. In restul anului – negrul sau diverse nuante de gri.

Despre fericire nici nu are sens sa pomenesti. ‘Esti nebun? Cum sa invoci fericirea cand in lume sunt atatea probleme? Nu, noi trebuie sa suferim, trebuie sa jelim, sa ne plangem de mila… E confortabil” – vor spune multi.

Nu vreti sa stiti cati oameni cu potential au picat in plasa acestui cor de jale. Din nite oameni misto, activi, zambareti, s-au transformat in niste depresivi lipsiti de substanta, in niste agresivi isteroizi, in niste oameni care traiesc la extreme – iad si rai, cu gandul la mult asteptata Apocalipsa, acea curatenie divina.

Ei bine, am mai spus-o si o repet – raul nu este o entitate, nu este un individ, un zeu… Raul este o stare de spirit pe care NOI o generam prin propriile ganduri.

Asa cum am scris si in textul – Bataia nu e rupta din rai – raul se propaga cu ajutorul nostru, de cele mai multe ori prin nestiinta si printr-o manipulare ce se mentine vie de sute de ani.

Raul se propaga prin comportamente gresite, prin obiceiuri toxice, prin ganduri negre. El se propaga prin NOI. Ca si binele!

Binele si raul se afla in noi. NOI suntem cei care decidem ce paleta de culori alegem pentru a picta campul sufletului nostru.

Din pacate nu exista ADP pentru suflet. Nu exista oameni care sa vina sa-ti toaleteze sufletul, sa-ti mature zilnic strazile sufletului. Aici tu te implici.

Iar daca e inzapezit, cam trebuie sa pui mana pe lopata. Sufletul nu are anotimpuri care se schimba. El are in principiu un singur anotimp, pe care il schimbi doar daca vrei.

Daca, in mod normal, in sufletul nostru ar trebui sa fie primavara tot timpul, cu o explozie de flori si culori, prea multi oameni aleg toamna, cu acea betie ruginie de culori, cu norii apasatori, cu ploaie si noroi.

Ce pacat ca multi aleg sa patrunda in gradina altora cu talpile murdare de noroi…

La final te intreb – tu cum iti pictezi realitatea?

Link-uri sponsorizate

Comments