Mai lasa telefonul ala! Nu te face mai destept!

telefon
Link-uri sponsorizate

Baietii de la Facebook ar trebui sa inventeze un nou status – ‘in a serious relationship with my phone, and it’s complicated’, iar textul sa fie insotit de o inimioara portocalie.

Fac pariu ca milioane de oameni si-ar modifica instantaneu statusul.

Ca om care a trait cu cheia de gat in anii ’80, cand nu exista tehnologie, sunt surpins de modul in care tehnologia ne ia mintile.

Pe strada, aproape ca vad oameni dandu-se cap in cap in timp ce butoneaza pe telefon. In metrou la fel, in restaurante la fel, in cluburi … la fel.

Chiar am senzatia ca oamenii au devenit dependenti de telefoanele destepte. Cu cat sunt mai destepte, cu atat ne fac mai dependenti de ele, nu si mai destepti.

Acum ceva timp citeam un articol in care scria ca telefoanele destepte au devenit motiv de divort – da, unii oameni nu se pot desparti de smart-phones nici macar cand fac sex. Ce trist!

Ei bine, ieri am gasit un text misto pe Huffington Post – ‘semne ca esti intr-o relatie cu telefonul tau’.

M-am gandit sa va prezint cateva dintre ele – cine stie, poate ca unii dintre voi chiar sunt intr-o relatie cu propriul telefon:
1. Esti atat de absorbit de propriul telefon incat uiti ca exista o lume in jurul tau

2. Tentatiile din jurul tau nu te pot face sa-ti iei ochii de pe telefon

3. Chiar daca te afli langa o femeie (barbat) frumoasa (frumos), tot nu iti poti ridica ochii din telefon.

4. Comunici cu cei cu care stai la masa pe chat si nu prin viu grai

5. Atunci cand esti la o petrecere, simti ca iti neglijezi ‘prietena’ si atunci o ‘mangai’ din 3 in 3 minute. Ea se aprinde de fiecare data si scoate un sunet cristalin :))

6. Intotdeauna simti nevoia sa mai spui ceva, cuiva… intr-un mesaj.

7. Iti folosesti telefonul in compania copiilor. Esti constient ca ii vei cuceri rapid cu jocurile de pe el.

8. Ajungi sa comunici cu iubita ta reala tot pe chat… desi stati pe aceeasi canapea.

9. Rudele tale nu te pot judeca pentru ca sunt conectate cu tine… dragostea voastra se exprima pe chat. In realitate nu ati mai vorbit de foarte mult timp…

10. Daca ai vazut ceva ce ti se pare interesant, faci rapid o poza, dupa care o urci pe o retea de socializare. Si uite asa te transformi intr-un soi de telegrafist… ce conteaza ca ai pozat ceva neinteresant?

11. Nici macar cand mananci nu te poti desparti de telefon. In curand, in cartile de bune maniere la masa va fi inventat un loc special pentru telefon.

12. Cand te culci, ai grija ca ‘prietenul’ tau sa fie aproape. Asa ca il pui pe noptiera, sau chiar sub perna, nu inainte de a fi sigur ca nu mai exista nicio persoana interesata sa comunice cu tine.

Foto Credit: HuffingtonPost

Link-uri sponsorizate

Comments