Nymphomaniac – o lectie de viata marca Lars von Trier

eu32
Link-uri sponsorizate

‘Uita de dragoste!’ ‘Primul film cu scene reale de sex intre actori’ – marketing agresiv axat pe sex. Un adevarat magnet de atras publicul in sala.

Pentru ce? Pentru un roller – coaster de stari, pentru doua ore de dusuri scotiene, pentru o calatorie puternica, dar extraordinara marca Lars von Trier.

Nymphomaniac este o adevarata lectie de psihologie, necosmetizata, cruda, servita cu maiestrie de un regizor – as indrazni sa spun – genial.

Am vazut un film greu, un film plin de mesaje, un film care te face sa privesti nimfomania cu alti ochi, un film care te trece printr-o serie variata de stari… pe scurt – UN FILM CARE NU TE POATE LASA INDIFERENT.

Sexul? Este doar un pretext si este excelent plasat in film astfel incat sa nu te deranjeze scenele reale.

Nici nu am simtit ca au existat scene de sex in filmul asta, atata putere au mesajele lui.

Pe parcursul a doua ore, Lars von Trier m-a purtat prin acest superb roller coaster de stari – a stiut cand sa ma ridice si cand sa ma coboare in negura gandurilor, a stiu sa ma loveasca si apoi sa ma mangaie, a stiut sa ma faca sa cochetez cu lacrimile si apoi sa ma faca sa rad cu pofta, intr-o constructie excelenta.

Cu o distributie formata din: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard, Christian Slater, Shia LaBeouf si Uma Thurman si o coloana sonora punctat in inconfundabilul stil Rammstein, Lars vom Trier a reusit sa ma cucereasca cu acest prim capitol din Nymphomaniac.

Un film puternic, un film pe care il recomand cu drag

Link-uri sponsorizate

Comments