Cea mai rea singuratate

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Link-uri sponsorizate

Singuratea este cel mai mare dusman al omului nelinistit. Pentru omul echilibrat, singuratatea este cel mai bun prieten.

Omul nelinistit evita singuratatea, iar atunci cand o gaseste, are parte de cea mai rea.

Cand intra in zona neagra, in zona intunecata a propriei fiinte, nu mai exista bun si rau, ci bun si rau cu toata plaja de grade de comparatie.

Oamenii fug de singurate ca de o boala. Singuratatea ii sperie. De fapt frica ii sperie. De ce frica?

Eu vad aici doua aspecte – frica de a fi etichetati ca fiind in ‘neregula’ – da, in societatea in care traim, omul care traieste singur ‘sigur are ceva de ascuns’; 2. frica de intalnirea cu sine.

‘Cea mai rea singuratate nu este cand esti singur, ci cand esti un prost tovaras… pentru tine insuti’ – cat adevar.

Atunci cand esti un prost tovaras pentru tine insuti esti ros de manie – urasti pe toata lumea, toata lumea e vinovata de singuratatea ta, vrei sa te revolti, sa te razbuni, esti total nelinistit. In tot acest timp, interiorul iti este mistuit de sentimente de vina, de culpabilizari inutile.

Atunci cand esti un prost tovaras pentru tine insuti, ti-e teama de intalnirea cu tine, te sperie ideea intalnirii cu un individ agresiv si plin de emotii distructive. Vrei sa fugi, vrei sa-ti gasesti rapid pe cineva care sa umple acest gol din viata ta, fugi de tine cat te tin picioarele.

Pe de alta parte, atunci cand esti un bun tovaras pentru tine insuti, sufletul tau e linistit, mintea ta nu e plina de manie, ci de ganduri bune, singuratatea este o calatorie interesanta, plina de invataminte, o calatorie de care te bucuri din tot sufletul.

Esti tu cu tine, deci nu esti deloc singur. Cand esti cel mai bun tovaras pentru tine insuti nu iti pasa de norme sociale si etichetari. Atunci stii ca momentele tale de singuratate au un rol precis in viata ta si te bucuri de ele.

Aici se joaca de fapt carte singuratatii – la cum te simti tu cu tine.

In functie de asta, singuratatea poate fi un cosmar sau o calatorie extraordinara.

Tu esti cel de care depinde asta.

P.S.1: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0751492686 sau 0314382822 si online la adresa bookzone.ro.

Foto Credit: Pricipalspage.com

Link-uri sponsorizate

Comments