Iubirea este dependenta de sex

euhead
Link-uri sponsorizate

Fidelitatea este moneda de schimb a iubirii! ‘Daca esti fidel… te iubesc, daca nu… nu’.

Cam asa functioneaza lucrurile. Plecand de la acest considerent, iubirea este dependenta de sex si ar trebui urgent internata.

Iubirea este dependenta si conditionata de sex, de fidelitatea sexuala.

Si totusi, sa vorbim despre fidelitate, aceasta ruleta ruseasca a vietii.

De ce ruleta ruseasca? Pentru ca niciodata nu stii daca atunci cand apesi pe tragaci mai urmeaza clipe de viata sau totul se curma.

O relatie este o constructie ce implica doua persoane, este o constructie care evolueaza, o constructie vie. In acelasi timp si cele doua persoane care compun relatia evolueaza, uneori diferit.

Sa fim seriosi, in cate relatii cei doi parteneri se afla pe acelasi palier al dezvoltarii?

Si atunci? Ce facem cu fidelitatea?

Cum poti spune – ‘ma angajez sa-ti fiu fidel’ cata vreme habar nu ai ce vei deveni in 3 ani?

Cum poti controla incontrolabilul?

Cand vorbim despre fidelitate, cred ca e corect sa nuantam doua aspecte – fidelitatea fata de sine si fidelitatea fata de celalalt.

Sunt de acord cu Jaques Salome care spune ca cele doua sunt direct proportionale.

Si totusi, chiar si asa, atunci cand iti iei un angajament, o faci tu, cel de azi, plus acea parte pe care inca nu o cunosti. Acelasi lucru se intampla si in cazul partenerei.

Ne angajam noi, cei care suntem acum si facem promisiuni legate de cei pe care inca nu ii cunoastem. Nu e funny? Sa ceri cecuri in alb?

De asta e viata frumoasa – niciodata nu stii ce va urma., niciodata nu ai garantia functionarii unei relatii.

Asta e si motivul pentru care ar trebui sa cerem mai putine garantii teroriste si sa incercam sa realizam ca inclusiv la nivelul fidelitatii pot aparea modificari in timp.

Atunci cand facem o alegere, renuntam in acelasi timp la celelalte optiuni. Da, alegerea inseamna in acelasi timp renuntare.

Or haideti sa admitem faptul ca nu toti constientizeaza acea renuntare atunci cand promit sa fie fideli.

Fidelitatea este una dintre valorile fundamentale ale vietii, insa pentru a o putea garanta trebuie sa te cunosti foarte bine, sa stii daca esti capabil sa faci acest pas, sa stii bine ce vrei.

Mai mult, atunci cand iti iei angajamentul alaturi de partenera, nu ai cum sa stii ca nu vor aparea constrangeri care-ti vor distruge sistemul de valori. Iar daca apar, ce faci?

Ramai consecvent angajamentului luat, cu riscul de a te distruge sau te dezici de angajamentul luat pentru a ramane fidel valorilor tale?

Iata cum iubirea este dependenta de sex, fie ca vrem sau nu – oare cine se angajeaza sa iubeasca fara sa tina cont de fidelitate?

Cata vreme iubirea va cere garantii pulsionale cred ca vom continua sa traim cu sabia deasupra capului si cu frica in suflet – agitati, anxiosi, nevrotici…

Cred ca abia atunci cand iubirea se va elibera de sub ‘tirania’ sexului, lucrurile se vor putea rescrie. Cum? Habar nu am…

Link-uri sponsorizate

Comments