Sunt victima unei relații!

victim1
Link-uri sponsorizate

‘Bună, Andrei. Îți scriu pentru că sunt victima unei relații… Am o relație cu un bărbat căsătorit și nu mai pot duce această relație, dar nici nu vreau să renunț’ – asta mi-a scris ieri o tânără pe mail.

Primul meu răspuns a fost ăsta: În primul rând, cred că ar fi cazul să punem puțină ordine în tot tabloul. Ești victima unei decizii, nu a relației. Nu relația te transformă în victimă, ci decizia de a intra într-o relație cu un om nepotrivit.
Am schimbat mai multe mesaje cu această domnișoară. Pe scurt, era manevrată de un individ duplicitar. Nu îi convine deloc situația, însă îl iubește! N-are rost să vă spun ce stări îmi produce genul ăsta de abordare…

Este un caz clasic de relație paralelă a unui bărbat căsătorit, care își găsește o victimă mai tânără ca el (aici este o diferență de 10 ani) și o folosește și o aburește după bunul plac, astfel încât victima să fie captivă în plasa lui.

Întrebarea este: cum s-a ajuns aici?

În primul rând, din capul locului trebuie să spus că iubirea asta nu avea motive să existe -bărbatul este însurat, deci ocupat! Asta înseamnă că oricâte semne de disponibilitate îți oferă … ESTE OCUPAT! Măcar și pe jumătate și tot este ocupat!

Am mai scris acest lucru și mă văd nevoit să repet – o relație nu poate funcționa cu implicare cu țârâita sau pe bucăți!

Și aici ajungem la un mit care circulă prin mentalul colectiv. Mitul ăsta spune așa: doi oameni trebuie să aducă 50% în relație pentru a forma un întreg. Este eterna poveste a sufletului pereche. Tu ești o parte a unui întreg și cauți cealaltă parte. Ceva mai nasol nici că poate exista. Trecând peste faptul că pornim de la TINE – un om care are nevoie de completare, pentru că altfel nu se poate descurca în viață; deci vorbim despre DEPENDENȚĂ!; cealaltă parte – adică viitorul partener, este la fel, are aceeași nevoie de completare – deci tot DEPENDENȚĂ!

Ce se întâmplă când părțile astea se întâlnesc? Își distrug viețile reciproc!
Din două dependențe se formează o relație de CO-DEPENDENȚĂ!

Ce înseamnă asta? Că fiecare pune presiune pe celălalt! Unul nu poate fără celălalt. Până când unul sau amândoi cedează! Și cedează! În cele mai multe cazuri!

Să revin la mitul cu 50-50! Este o mare tâmpenie.
În primul rând, fiecare individ este un întreg, nu o jumătate. Pentru a forma o relație nu ai nevoie de 50% din cineva, ci de 100%.

Relațiile nu pot funcționa cu jumătăți de măsură. În plus, dacă tu intri în relație cu 50%, ce se întâmplă cu restul de 50%? Nu ți se pare că ești de la bun început cu un picior în afara relației?

Vedeți? Genul ăsta de mentalitate este falimentar din start.

Acum, să revin la cazul inițial, la domnișoară. Ce a făcut ea? A intrat cu 100% într-o relație cu un bărbat care nu poate fi disponibil 100%. Ce poate ieși de aici? Ați ghicit – dezechilibru! Asta e realitatea!

El a făcut-o dependentă emoțional și se joacă în voie cu mințile și emoțiile ei. Fac pariu că face același lucru și cu nevasta. Ele suferă, se chinuie, dar nu pleacă. Caz clasic de abuzator și victime!

În cursul zilei de ieri, am lansat o întrebare pe pagina de Facebook a blogului: de ce v-ați despărțit/ați divorțat? Peste 400 de oameni au răspuns – unii la vedere, alții în privat. Multă lume a suferit. Întrebarea este: care a fost motivul? Relațiile sau deciziile?

Aștept răspunsul vostru…

Foto Credit: zenory.co.nz/

Link-uri sponsorizate

Comments