Top 10 plaje din Thassos

marble5
Link-uri sponsorizate

Thassos este o insulă superbă! Are de toate – de la locuri aglomerate, pline de taverne și magazine și până la locuri retrase și intime.

Același lucru se poate spune și despre plaje. Fiind o insulă mare, oferta plajelor este pe măsură. Depinde ce cauți!
Dacă vrei haos, îl găsești fără probleme pe plajele turistice. Dacă vrei plaje pentru familii, le găsești și pe alea. Dacă vrei golfuri mici, retrase, cu apa cristalină, locuri unde poți avea parte de intimitate, le găsești… doar că acolo, de cele mai multe ori, trebuie să cobori prin desișuri.

Noi am decis să acoperim toată oferta. Drept urmare, am bătut insula destul de mult în cele 4 zile și jumătate de ședere. Singura zonă pe care nu am acoperit-o este cea de nord-vest.

Iată pe unde am fost:

1. Golden Beach
Aici m-am simțit ca în Santorini, în Kamari. Am avut un puternic sentiment de deja-vu. Plaja este întinsă – poate cea mai lungă dintre toate; amenajată cu șezlonguri și beach baruri, apa e okay… însă noi nu am am stat. Nu asta căutam. Am văzut-o și am plecat :) goldenbeach
2. Următorul stop Marble Beach
Drumul către plajă este extrem de accidentat și trece fix prin cariera de marmură. Mi s-a părut interesant! E tare mișto să vezi pereții ăia de marmură din munte și … când privești în jos, să vezi golful…
marble4
Culoarea apei este superbă, nisipul este ca un pesmet și, oriunde te uiți, vezi bucăți de marmură. La noi a fost interesant, pentru că inițial am stat pe prima plajă, care nu este Marble. La final, după ce am avut o experiență neplăcută cu niște conaționali zgomotoși, am decis să mergem pe ‘drumul ăla din stânga’ și am ajuns la Marble Beach.
marble2
La fel de aglomerată și, mai mult, mi s-a părut că arată la fel cu prima :) Una peste asta, locul arată de vis… păcat că e populat!

3. Paradise beach
Sincer, nu am înțeles numele. Nu m-am simțit deloc în Paradis. Plaja este destul de lungă, însă este perfectă doar pentru familii și pentru cei care nu înoată!
paradisePentru a ajunge la apă adâncă ai de mers foarte mult, mai mult ca la Mamaia, iar apa zici că e o baltă mai mare, nu o mare. În apă, în schimb, poți vedea peștii care vin să-ți exploreze picioarele, ceea ce e haios.

4. Psili Ammos
Aici vorbim despre un golf care nu arată rău deloc. Plaja este amenajată, lungă, apa e mișto, însă noi ne-am luat o mică țeapă. Am comandat o sticlă cu vin și, când a venit nota, am constatat că vinul costa 40 de euro.
psiliammos
Garconul nu a știut să ne explice de ce, însă ne-a ‘scos-o’ la 30 de euro, de parcă dădea de la el :) Mai târziu, când ne-am uitat pe meniul de la bar, am observat că cel mai scump vin era… 20 de euro. Așa că grijă mare la ce comandați.

5. Trypiti Beach
Este o plajă situată lângă locul unde am fost cazați – Limenaria. Singura problemă? Placa de rocă de la intrarea în apă. La Trypiti chiar este mare. Așa că ai nevoie de pantofi de apă dacă vrei să faci baie. Avantajul? Este pentru cei care vor să facă nudism. În partea stângă există un loc numai bun pentru asta. L-am testat și e foarte mișto: liniște, lume okay – mai ales străini; și o porțiune unde chiar poți intra în apă printre stânci.

6. Livadi Beach
Este genul de plajă care promite… atunci când o vezi de sus. Când cobori muntele însă… nu îți mai place. Arată ca la țară, apa e verzuie și nu pare okay. Am venit, am văzut și am plecat.

7. Giola
Giola nu este neapărat o plajă, ci celebra piscină naturală. Ca să ajungi la ea cobori vreo 500 de metri pe teren accidentat, însă arată mișto, mai ales pentru cei care sunt amatori de sărituri de la înălțime.
giola
8. Notos
Asta este plaja care ne-a plăcut cel mai mult. Cobori prin desișuri, are câteva șezlonguri și umbrele, însă nu are beach bar sau alte lucruri.
notos1 Este un golfuleț mic, cu nisip și apa superbă. Aici am stat și ne-a plăcut foarte mult. Dacă ai și o ladă frigorifică, dotată cu apă și vin… poți avea parte de o experiență excelentă.
notos2
9. Giannikis
Este plaja situată în fața locului unde am fost cazați. Este o plajă foarte intimă, cu umbrele de stuf și muzică bună. Are aceeași problemă cu placa de rocă din apă, însă poți să o depășești cu ușurință. Am stat de două ori la plajă și a fost foarte bine.
limenaria1
10. Fără nume…
Există și astfel de locuri. Noi am găsit un golfuleț situat aproape de plaja Notos, un golfuleț situat lângă o proprietate privată. Apa este limpede (ca în cadă) și ești doar tu și pescărușii. Mi-a plăcut și aici foarte mult.
golf
Cam acestea au fost cele 10 plaje pe care am reușit să le vedem în cele 4 zile petrecute în Thassos. Sunt sigur că există mult mai multe locuri interesante, așa că, dacă le-ați văzut, vă rog să mi le indicați, pentru a face o listă completă.

Mulțumesc!

Link-uri sponsorizate

Comments