Sărutul este un motor de comunicare

kiss1
Link-uri sponsorizate

Foarte puțină lume stă să analizeze magia din spatele unui sărut. Din păcăte… Trecem foarte ușor peste acest motor incredibil de comunicare. Da, ați citit bine. Sărutul este un motor de comunicare.

Ceea ce pentru unii poate părea un simplu sărut poate însemna o grămadă de lucruri pentru cei care sunt atenți la semnificațiile lui.
Să ne gândim puțin: primul sărut este un test extraordinar. El apare pe fondul atracției și, practic, toate simțurile se află deja în mișcare.

Sărutul este confirmarea atracției, este biletul spre mai departe. Sau, foarte bine, poate fi un STOP cât se poate de abrupt. Vi s-a întâmplat vreodată să sărutați o persoană și să nu simțiți nimic? Ei bine, ăla a fost un mesaj cât se poate de clar: „Prietene, cred că ar fi cazul să te oprești aici“.

Sărutul iubiților – sărutul ăla „enervant“ din filme, când cei doi își țuguie buzele și abia și le ating, după care își spun „Te iubesc, paaa“. Nu vă întrebați ce fel de iubire e aia. Este!
Și, chiar dacă buzele lor abia se ating, mesajul celor doi este evident: „Hey, îmi pasă de tine, abia aștept să te revăd“.

Sărutul apăsat – și ăsta îi enervează pe unii. Îl vezi uneori pe bancă, în parc, în autobuz sau în metrou. Sunt oameni care zici că se mănâncă reciproc. Horomonii lor sunt excitați la maximum și pare că nu le pasă că există spectatori. Știu, mulți spun că este grețos, că este de porc. Oare? Ăla este un moment de maximă ardere și jur că ar trebui să aplaudăm, nicidecum să fim scârbiți.

Sărutul pe tot trupul – înseamnă simplu: „Te iubesc!“

Sărutul pe frunte – mesajul lui este simplu: „Hey, relaxeazăte, sunt aici și am grijă de tine“.

Sărutul mâinii – ăla din iubire, nu din complezență/ maniere, transmite un mesaj extraordinar: „Ador mâinile care mă mângâie zilnic“. Este o formă importantă de a-ți manifesta considerația pentru partenera ta. Considerația și iubirea. Nu contează ce parte a mâinii o săruți. Poți să îi săruți degetele, palma… orice zonă.

Sărutul ochilor – și aici există un mesaj de mulțumire pentru ochii care-ți luminează calea.

Sărutul din priviri – există. Îl vezi. Este specific îndrăgostiților. Nu au nevoie să stea unul lângă celălalt, ci pot să stea în colțuri opuse ale încăperii. Flăcările din ochii lor vor topi orice obstacol. Sărutul din priviri transmite un mesaj mai degrabă carnal: „Te doresc!“ Chiar dacă de multe ori este vorba despre mult mai mult.

Vedeți câte fațete poate avea un lucru aparent banal, vedeți câte mesaje pot fi transmise prin sărut? Eu cred că dacă am reuși să fim ceva mai atenți la mesaje, ne-am da seama din timp că în viața noastră au apărut sau nu anumite probleme.

Pentru că, da, atunci când ești atent, reușești să-ți dai seama și când mesajul este: „Îmi pare rău, dar nu te mai vreau“.

P.S.: Acesta este un fragment din cartea ‘Iubirea de la A la Z: Alfabetul relațiilor’. Dacă vrei să o comanzi, intră AICI

Foto Credit: shunvmall.com/

Link-uri sponsorizate

Comments