Iubirea adevărată va rămâne lângă tine

eu9
Link-uri sponsorizate

‘Nu te arunca cu capul înainte într-o relație pe care s-ar putea să o regreți mai târziu’. Este un sfat citit în cartea ‘Relații periculoase’, scrisă de Noelle Nelson.

Ce înseamnă asta? Grabă! Așa cum știm, graba strică treaba! Întotdeauna! Drept urmare, evită disperarea, nu închide ochii la chestiuni care te deranjează de la bun început.
Nu accepta rolul de partener pasiv doar pentru că îți dorești foarte mult pe cineva. Genul ăsta de abordare este generator de mari suferințe.

În plus, încearcă să fii atent/ă la semnalele pe care ți le transmite noul partener încă de la bun început. Dacă te ridică repede pe un piedestal, dacă își dorește imediat să fii totul pentru el/ea, ar fi bine să îți pui niște serioase semne de întrebare. Cum poate cineva să-și dorească să fii totul pentru el/ea înainte să te cunoască? Pe cine își dorește, de fapt, persoana aia? Pe tine sau ‘un trup care să-i îndeplinească dorintele’?

Nu te teme să spui ceea ce simți, din prima clipă. Chiar dacă ceea ce simți nu este tocmai pe placul celuilalt, nu te teme… vorbește! Cu subiect și predicat. Vorba aia: ‘mai bine să te cerți la început, decât să presupui că este totul lapte și miere și să fii dezamăgit la final’.

Iubirea adevărată va rămâne lângă tine! Omul care își dorește să te cunoască nu va încerca să te sufoce, nu va încerca să-ți impună o direcție a relației și nici nu va ignora ceea ce simți. Drept urmare, învață să îți exprimi sentimentele. Nu riști nimic. Dacă omul ăla pleacă din cauza faptului că tu ai exprimat ceea ce simți, foarte bine. Nu ai pierdut nimic! Dincontra, ai evitat o relație în care ai fi putut să fii călcat/ă pe cap.

Sinceritatea, mai ales în faza de început a relației, este motorul relației viitoare. Ea asigură fundația cunoașterii profunde a celor doi. Iar această cunoaștere are nevoie de timp, de respect și de reciprocitate. ‘Dragostea construită pe speranțe false nu durează mult’, scrie Noelle Nelson.

Așa este. Cele mai mari suferințe se bazează tocmai pe acest set de speranțe false.

Evită graba, indiferent cât de mult îți dorești un partener/ă. Întreabă-te ce-ți dorești: un partener autonom sau un ursuleț de pluș pe care să-l strângi în brațe de fiecare dată când ai chef? Acum, schimbă rolurile și pune-te tu în locul ursulețului de pluș.Ți-ar plăcea să fii luat/ă în brațe de fiecare dată când altcineva are chef? Cum te-ai simți?

Vorbește! Vorbește fără frică! Spune ‘NU’ atunci când simți că ceva te deranjează. Acel ‘NU’ are o forță incredibilă! Pe de-o parte, stabilește limite, iar pe de altă parte, este o invitație la cunoaștere. Tare, nu-i așa?

‘Nimeni nu poate să-ți respecte sentimentele dacă nu ți le exprimi’, mai scrie autoarea. Așa este! Nu te mai baza pe ideea că celălalt ar trebui să știe să te citească. Asta e o mare vrăjeală. Exprimă-ți sentimentele dacă vrei să ai parte de relații sănătoase!

Nu te teme de eșec. Profită de el pentru a învăța lucruri importante, pentru a învăța ceea ce să nu mai faci. Bucură-te de viață, bucură-te de ceea ce simți și lasă iubirea să se dezvolte în mod natural.

Iubirea adevărată va rămâne lângă tine.

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments