Vrei să fii fericit dimineață? Ai grijă cu cine te culci seara!

eucave4
Link-uri sponsorizate

Multă nefericire se citește dimineața pe chipurile oamenilor. Le place mult viața :) Atât de mult, încât le vine să se muște unii pe alții – în mașini, la semafor; în metrou, în autobuz, la birou etc…

Privind la ei, mă întreb: oare cum s-au culcat oamenii ăștia? Și mai ales cu cine?
Nu râdeți, Robin Sharma are dreptate – fericirea de dimineață are o mare legătură cu persoana cu care te-ai culcat cu o seară înainte :)

Și aici nu mă refer neapărat la cuplu. Nu doar la cuplu! Vorbesc la modul general.

Să analizăm puțin problema. Cu cine te poți culca seara?

1. Cu partenerul/a
La prima vedere, ăsta nu ar trebui să fie un motiv de nefericire. Dacă lucrurile scârțâie, se vede/simte în starea ta interioară – atât seara, înainte de culcare, cât și dimineața, când te trezești. Dacă te uiți în oglindă și vezi o persoană care vrea să plece… fugi! Nu mai ai ce să cauți acolo! Dacă te culci cu zâmbetul pe buze și cu o stare incredibilă de bine, fără îndoială te vei trezi la fel. Pe bune, nu are ce să se întâmple în somn :) Nu neglija aceste aspecte! Sunt un barometru excelent al stării de bine. Și totul pleacă de la întrebarea: pe cine bag în patul meu? Este persoana lângă care îmi doresc să fiu? Răspunsurile pot să-ți ofere soluții excelente, în funcție de direcție.

2. Cu tine!
Asta este cea mai importantă relație. Ce fel de TU bagi seara în pat? Un TU nesigur, speriat, fricos, încrâncenat, nervos? Sau un TU relaxat, încrezător, înfometat de cunoaștere, dornic de noi și noi provocări? Te-ai întrebat vreodată acest lucru: ce fel de TU bagi seara în pat? Încearcă! Sunt sigur că-ți vei da seama de ce ai anumite stări dimineața :)

Este foarte important să te cunoști bine! Și trebuie să o faci fără jenă. Curaj! ‘Curajul este antidotul pentru regret’, spune Sharma. Așa este. Ai încredere și intră în tine… adânc! Cunoașterea nu are cum să-ți facă rău. Ea te ajută să ai încredere, te motivează! Te motivează să schimbi, dacă realizezi că ceva nu e tocmai okay; te motivează să cauți soluții de îmbunătățire a propriei persoane; îți oferă provocări senzaționale. Trebuie doar să vrei.

Ține minte: ‘dacă ești maestrul dimineților, vei fi și stăpânul zilelor’. Mișto asta! Mi-a plăcut mult. Să fii stăpânul zilelor tale. Mi se pare vital. Dacă reușești să faci asta, îți garantez că diminețile vor fi dominate de zâmbete, ambiție și dorința de a cuceri lumea. Cum poți reuși să fii stăpânul zilelor tale? Păstrându-ți foamea vie! Foame de cunoaștere! Iar asta înseamnă deschidere permanentă spre nou.

Omul care este sătul va căuta un loc în care să se relaxeze. Nu mai este motivat să caute mai departe. Este satul. Înfometatul însă, va încerca în continuare să se dezvolte, să se îmbogățească zi de zi. Nu cu bani! Nu despre bani este vorba, deși, fie vorba între noi, nu e ceva rău. Este vorba despre cunoaștere. Cunoașterea de sine și cunoașterea lumii.

Or aceste lucruri nu se fac cu încrâncenare, ci cu dorință și curiozitate, cu zâmbetul pe buze și sufletul larg deschis.

Încercați să fiți stăpânii zilelor voastre și veți vedea ce mișto devine viața.

Pentru asta, nu uitați, aveți grijă pe cine băgați seara în pat :)

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments