Bărbatul nou – mușchi de oțel și gesturi de mătase

barbat1
Link-uri sponsorizate

Sunt două caracteristici ale bărbatului nou, acel bărbat eliberat de sub dominația patriarhală, acel bărbat care-și cultivă nu doar mușchii, ci și purtările.

Ce înseamnă acest bărbat nou, acest bărbat al viitorului, care are ‘mușchi de oțel și gesturi de mătase’, ‘voință de fier și inimă de catifea’, așa cum îl zugrăvește Dr Gerard Leleu în cartea “Cum să fim fericiți în cuplu?”

Înseamnă un bărbat care înțelege vremurile în care trăiește.
Un bărbat care-și dezvoltă nu doar trupul, ci și psihicul și spiritul, un bărbat complet dezvoltat.

Ăsta este bărbatul nou.

El “încearcă să-și desăvârșească anima prin temperarea a ceea ce este abuziv și violent în propriulm animus”.

El este bărbatul care înțelege că a fi tandru nu înseamnă a fi slab, un individ care înțelege că ‘tandrețea este antidotul stresului care îi distruge nervii’.

Potrivit lui Leleu, bărbatul nou își va dezvolta nu doar corpul, ci și senzualitatea; va reuși să asculte de vibrațiile propriului trup, va învăța să se bucure din plin de ele și va fi mai atent la plăcerile resimțite prin cel mai mare organ al său – pielea.

Bărbatul nou, care se află în plină dezvoltare, va fi un mix de inventivitate, umor și tandrețe.

El își va asculta partenera/ iubita și va înțelege ceea ce își dorește aceasta.

Din păcate, traversăm o perioadă de tranziție, o perioadă în care nu doar bărbatul se schimbă, ci și femeia. Or, aici mi-e teamă că Dr Leleu are dreptate – femeia face taman pe dos.

Adică încearcă ea să preia poziția de forță de la bărbat.

Ce înseamnă asta? Că noul cuplu mai are de așteptat nițel până când femeile – nu toate – vor realiza că imitarea bărbaților nu le ajută cu nimic.

După cum probabil vedeți în jur, există destule femei care se poartă cât se poate de masculin – ies din relații când vor; uneori nici nu mai intră în ele; schimbă partenerii ca pe șosete etc…

Or ăsta nu este un semn de evoluție, ci o preluare de comportamente.

Asta înseamnă că și cuplurile actuale se bazează tot pe relații de forță, fapt ce sugrumă intimitatea.

Din acest punct de vedere, Leleu consideră că femeia greșește încercând să-și reprime anima, pentru că ajunge să preia de la bărbați valorile negative ale patriarhatului.

“Ăsta nu e un progres nici pentru societate, nici pentru cuplu, deoarece, indiferent cine le emite, femeia sau bărbatul, autoritarismul și duritatea sunt opuse relației amoroase”, spune Gerard Leleu.

În momentul în care femeia va înțelege că această demonstrație de forță nu îi aduce nimic pozitiv, își va dezvolta animusul, fără să-și neglijeze anima, își va exercita autoritatea fără să își sugrume tandrețea și senzualitatea. Pe scurt, se va echilibra.

Iar întâlnirea ei cu bărbatul nou va da naștere unui cuplu nou, un cuplu care va fi “cântec la patru mâini cu acorduri infinit multiplicate”.

Din păcate, foarte puțini oameni au ajuns momentan la acest nivel de înțelegere, ceea ce înseamnă că mai avem de așteptat până la apariția acestui cuplu nou format dintr-un bărbat complet nou și o femeie complet nouă.

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: Pixabay

 

Link-uri sponsorizate

Comments