Iubirea costă!

eucave4
Link-uri sponsorizate

În vremurile actuale este al naibii de greu să menții o relație pe termen lung. Viețile noastre se derulează pe repede înainte și oamenii par să nu mai aibă timp pentru atenția ce trebuie acordată relațiilor.

Și totuși, studiile arată că principala lor dorință este fix asta – să aibă parte de relații funcționale!

Nu vi se pare interesant?
Pe acest fond, foarte puțini oameni reușesc să construiască un drum în doi! Iar acești oameni sunt cei care înțeleg un lucru elementar – iubirea costă!

Iubirea nu este un dat, nu este ceva ce ți se cuvine, ci ceva pentru care trebuie să muncești.

Fix ca într-un business!

Da, ați citit bine, fix ca un business. Iubirea este ca o afacere – stop, nu vă gândiți la tâmpenii sau la materialism! Nu despre asta este vorba, ci despre construcția acestui drum numit iubire (unii îi spun dragoste).

În cursul zilei de ieri, am aruncat un ochi spre ‘peluza vietii’ și am citit un articol excelent scris de pretinu’ Chinezu!

Titlul este cât se poate de abrupt – ‘dacă dragostea ar fi un business, multe falimente am vedea!’

Cât adevăr!

Fie și pentru cei care nu văd dragostea (a se citi iubirea) ca pe un business, falimentele tot există! Și sunt multe!

Motivul?

Oamenii iau la mișto ideea de relație, ideea de iubire, ideea de trai în doi!

Or dacă începi un business și îl faci la mișto… rezultatul e clar – faliment rapid!

Știu că pentru unii asocierea iubirii cu ideea de business nu sună tocmai bine, însă nu doar Chinezu face această asociere, ci și mulți autori de nivel mondial.

De ce fac această asociere? Tocmai pentru ca oamenii să înțeleagă faptul că iubirea este o construcție ce necesită câteva elemente extrem de importante și nu doar niște fluturi care-ți rătăcesc câteva luni prin stomac!

O relație pe termen lung are nevoie de un plan clar. Și nici măcar ăla nu e suficient.

Haideți să vă punctez elementele pe care le amintește (excelent) Chinezu.

În iubire e nevoie de:

1. Idee
Adică să pleci la drum cu ideea că există relații funcționale, că se poate! Dacă pleci la drum cu idee că toată lumea din jurul tău se desparte, nu ai făcut nimic, ci doar numeri clipele până la propria despărțire. De ce? Pentru că o invoci încă din prima secundă!

2. Apetență la risc
Riscul face parte din jocul iubirii. Știu că mulți oameni se tem de risc. Ăsta este și motivul pentru care persistă în aceleași greșeli. Adică aleg să rămână în zona de confort, în zona aia pe care ‘o cunosc’. Ei bine, uneori, dacă vrei să guști din iubirea adevărată, trebuie să ieși din zona de confort sau, de ce nu, să-ți schimbi zona de confort.

3. Dorința de a reuși
Păi ce sens are să începi o relație dacă nu îți dorești să reușești? Nu mai bine stai singur/ă și te bucuri de micile shot-uri de viață? Pare mai sănătos așa… Doar pare!

4. Încăpățânare
Asta mi se pare esențială în iubire! Da, frate, am ales asta și mă voi strădui să fac tot posibilul să o fac să funcționeze. Asta nu înseamnă că ceva început prost se schimbă pe parcurs. Nu! În general, ceva început prost nu prea continuă bine. Dar oamenii care au acest mindset al iubirii știu asta și ies rapid din situație.

5. Investiții
Oho! Asta mă duce cu gândul la un autor (îmi scapă acum numele), care compară iubirea cu o bancă! El spune așa – fiecare lucru bun pe care îl faci în relația ta asigură depozite în banca iubirii; fiecare conflict, sentiment negativ etc… subțiază depozitele alea. Drept urmare, dacă nu ești atent și mai mult scoți decât bagi, riști să te trezești că nu mai ai depozite. Ba, mai mult, riști să te trezești falit. Drept urmare, așa cum zice și Chinezu – ‘cashflow-ul iubirii trebuie să fie mereu pe pozitiv’.

6. Management
Ăsta este cel mai important! Ați văzut vreodată un manager de succes care nu este preocupat de afacerea lui? Nici eu! Și atunci cum credeți că dacă vă neglijați iubirea, aceasta va funcționa? Este imposibil! Drept urmare, atunci când te-ai înhămat la această călătorie a iubirii, ea trebuie să treacă pe primul loc în viața ta! Altfel e mai greu să funcționeze! Vedeți, în realitate, oamenii prioritizează aproape orice… mai puțin iubirea, iar apoi se plâng că sunt nefericiți!

O relație funcțională, o relație superbă nu se construiește doar cu sentimente, ci cu un plan complex! De ce am punctat aceste lucruri din textul lui Chinezu? Nu doar pentru că a scris excelent și adevărat, ci pentru că omul, de acolo, din ‘peluza vieții’, a reușit să-și construiască o relație de 20 de ani. Or asta, din punctul meu de vedere, înseamnă un mindset bun al iubirii.

Și asta vă doresc și vouă!

P.S.: Iubirea chiar costă! Iar dacă nu ești dispus să investești în ea, mai bine rămâi la sex! Dar, grijă mare, nici ăla nu e gratis!

Textul lui Chinezu il gasiti AICI

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments