Iubirea nu este un film mut

chaplin1
Link-uri sponsorizate

Mai țineți minte filmele alea cu Chaplin? Filmele alea la care râdeam mult când eram copii? Erau filme mute! Oamenii ăia nu scoteau o vorbă, dar gesticulau enorm.

Romantism? Nope! Comedie!

Dacă vrei să râzi, poți să urmărești un film mut; dacă vrei să iubești, atunci trebuie să umbli la sonor! Este obligatoriu.
Iubirea chiar nu este un film mut, în ciuda tuturor romanticilor, care spun că oamenii care se iubesc nu au nevoie de prea multe cuvinte.

Mi se pare un concept cât se poate fals!

Să ne imaginăm următorul tablou:

Ea: Vine ruptă de la muncă! Își face un duș, se întinde puțin în pat, după care se gândește să pregătească ceva de mâncare!

– Hmmm, ia să-i fac o musaca!

În tot acest timp, telefonul este doar un obiect de decor!

Ea însă își iubește soțul și știe (sigur) că i-ar plăcea o musaca.

El: Ajunge 2 ore mai târziu, intră în casă, își aruncă geanta pe jos, își desface obosit cravata, se descălță, o sărută, după care se duce și își face un duș.

Câteva minute mai târziu, intră în bucătărie, ridică capacul cratiței și exclamă, bineînțeles în gând – ‘hai să-mi bag pula! A doua musaca pe ziua de azi!’

Dar… o iubește!

Și știe că dacă îi va spune că și la prânz a mâncat musaca, ea se va simți neglijată. Așa că tace și mănâncă și a două musaca, bineînțeles… cu noduri!

Ea îl vede că este iritat de mâncare, dar tace! Îl iubește! În capul ei apare însă următorul mesaj – ‘ăstuia nu îi mai place ce gătesc eu. O avea amantă?’

Nu își exprimă nedumerirea, pentru că a învățat că iubirea nu are nevoie de cuvinte.

Se duce frumușel în baie, supărată fleașcă, dă drumul la apă (la chiuvetă) și se uită cu atenție în oglindă: ‘oare m-am urâțit? Oare chiar nu mă mai dorește?’

În tot acest timp, el nu știe cum să găsească soluții să mai scape de musacaua din farfurie. Nu poate să o pună înapoi în cratiță… pentru că se vede. În gunoi e nașpa, pentru că și acolo se vede, la WC e doamna; iar dacă aruncă pe geam, riscă să îi facă o pictură pe parbriz parvenitului cu Maserati care stă în garsoniera de la 5. “Jap! Dă-l in pula mea, oricum are bani!’

‘Mâine o să mănânc salată la muncă. Mă fut, sper să nu mă aștepte asta cu salată că o iau razna’, își spune el în gând.

Și o iubește! Încă!

‘Cred că ar trebui să fiu mai atentă la ședințele alea nocturne ale lui. Am senzația că începe să mă minta’, își spune ea privindu-se în oglindă.

Și îl iubește, chiar și așa… la umbra primei îndoieli. Încă!

Vedeți? Așa arată iubirea pe mut!

Iubirea pe mut este o scurtătură spre dezastru! Pur și simplu nu merge.

Și da, o simplă musaca poate să-ți fută Feng Shui-ul din cuplu.

Fix așa se desfășoară dacă nu deschizi gura!

Pentru că știți care e partea funny? Poți să-i spui: te iubesc’ din priviri; nu și: ‘hey, crezi că se întâmplă ceva între noi’? Acolo ai nevoie de cuvinte!

Atunci când deschizi gura, poți afla că, de fapt, nu se întâmplă nimic și că doar musacaua e de vină!

Cartea o puteti comanda de AICI sau telefonic, la numerele: 0751492686; 0314382822

Foto Credit: dmg-entertainment.com

 

Link-uri sponsorizate

Comments