Am fost fidel. Am fost un bou!

man_fidelity
Link-uri sponsorizate

“Am lucrat într-un loc în care activau 44 de dansatoare, dintre care 15 voiau să mi-o tragă. Mi-am văzut de viața mea, de căsnicia mea. Mergeam la muncă, îmi făceam treaba și mă duceam acasă. Nu tentații, nu gagici, nu nimic. Am fost fidel. Am fost un bou” – asta mi-a spus la ultima întâlnire de la Chefs Experience un domn care activează de foarte mulți ani în industria spectacolelor.

El nu regreta faptul că a fost fidel.

Nu la asta se referea amărăciunea lui.
Știa că nu gagicile erau problema în ecuația asta și nici faptul că el și-a ținut-o în pantaloni.

Altceva regreta maestrul – faptul că fidelitatea lui nu a fost apreciată!

L-am înțeles perfect. Cumva și eu am trecut prin zona show-bizz-ului, deci și eu am fost expus, sigur, la alt nivel. Și încă sunt!

Știți, în general, se spune că oamenii care au un anumit grad de expunere au cam ce gagici vor.

Se prea poate. Întrebarea este: chiar vor?

Aici lucrurile se diferențiază – unii vor, alții nu! Dar nu poți să spui că toți vor! Este imposibil!

Iar cel mai nașpa lucru pentru un om care se expune publicului este neaprecierea de acasă.

La asta s-a referit maestrul când a spus: ‘am fost un bou’.

‘Am fost un bou’ – nu pentru că a fost fidel – asta este o alegere pe care și-a asumat-o.

A fost ‘un bou’, ca și mine și, probabil, ca alții, pentru că a acceptat să stea lângă o persoană care nu i-a apreciat fidelitatea.

Fidelitatea nu este ceva ce trebuie, este ceva ce vine, este o alegere, uneori complicată – în funcție de experiența de viață și de dezvoltarea umană a fiecărui individ. Valabil și pentru femei.

Iar femeile nu prea știu să o aprecieze; iar asta vine în special dintr-o gândire eronată – cele mai multe se așteaptă ca bărbatul să calce strâmb oricum. Iar dacă individul este și expus, adică ‘cineva’, atunci ‘e clar’.

Am trecut prin asta, știu perfect ce înseamnă ‘lasă că știu eu ce faceți voi pe la concerte’ și vă spun cu mâna pe inimă că este dureros.

Cel mai dureros lucru pentru un bărbat este lipsa de apreciere, faptul că încearcă să construiască ceva, iar partenera nici măcar nu bagă de seamă.

Ba, mai mult, am întâlnit cazuri în care partenera parcă te aruncă în brațele alteia, printr-un comportament care te scoate pur și simplu din minți.

Control, cicăleală, reproșuri din nimic – în formă repetată!

Cât să reziști unui asemenea tir? O relație nu trebuie să fie un chin pentru niciunul dintre parteneri. Sub nicio formă!

Toți avem o limită a răbdării. Știu, unii vor spune: ‘de ce nu pleci?’

Uneori nu e chiar atât de simplu. Nu și după ce ai început o construcție, nu și când iubești. Chiar aveți impresia că noi, bărbații, plecăm ca niște lepre nepăsătoare? Nasoi bărbați ați mai avut…

Este cumplit să fii corect și când ajungi acasă să ți se urce în cârcă lucruri pe care nu le faci.

Iar toate astea denotă nesiguranță și teamă de abandon. Culmea e că tocmai astea două pot rupe o relație, tocmai astea pot să-i dea idei bărbatului.

Am întâlnit femei care, deși spuneau că soții lor sunt oameni de casă, implicați și iubitori; erau profund deranjate de faptul că soții lor vorbeau cu alte femei.

Vă dați seama? Ce frică!

Uriașă! Câtă frică de abandon! Cum să trăiești lângă o asemenea persoană?

Este un coșmar! De ce? Pentru că frica îi aparține, nu are nicio legătură cu tine și, orice ai încerca să faci, ea continuă să fie suspicioasă, geloasă, posesivă.

Astea sunt niște comportamente care scârbesc bărbatul! Total!

Iar bărbatul scârbit se dezindragosteste rapid. Își ia distanță, se izolează emoțional și, ușor ușor se retrage din relație. Face asta chiar și atunci când iubește mult. De ce? Pentru că simte că libertatea lui este pusă sub semnul întrebării; pentru că realizează că trăiește lângă o persoană care nu va reuși niciodată să îl aprecieze pentru ceea ce este.

Știu, unii rămân și trăiesc în coșmar. Și se chinuie, ajung sleiți de puteri, unii chiar la psiholog și își dau cu pumnii în cap că nu au plecat mai devreme.

În vremurile actuale, să înșeli e ușor… oricine poate – și secretara și directorul și bețivul din sat.

Să fii fidel este mai complicat, iar atunci când acasă ai parte de cicăleală, control, lipsă de respect și bănuieli, în loc de apreciere, chiar ajungi să spui “am fost un bou”. Ai fost un bou nu pentru că nu ai înșelat, ci pentru că ai rămas lângă ea!

Pe bună dreptate…

Și mai rău este atunci când tu ești fidel și tocmai persoana care te-a bănuit tot timpul că faci nasoale nu e… Ăla este stop joc! Și se întâmplă!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Foto Credit: hdwallpapersrocks.com/

Link-uri sponsorizate

Comments