Ești cam urâțel

eumens
Link-uri sponsorizate

Într-o lume ce mustește de oameni frumoși, să-ți spună cineva: ‘ești cam urâțel’ poate suna ca zgomotul unei ghilotine care a retezat un grumaz tânăr.

În realitate, dacă acest “ești cam urâțel” vine după “atragi prin modul în care gândești”, lucrurile se schimbă total. Brusc, ghilotina se oprește, iar tu te transformi într-un soi de voyeur care așteaptă sfârcurile să se întărească sub tricoul “țintei” :)
În lumea asta, care arată ca o adunare de ambalaje, “ești cam urâțel” poate fi un compliment cât se poate de frumos.

“Ești cam urâțel” nu este spus cu răutate sau cu superioritate, ci cu acea doză de realism plăcut. Evident că și tu ești conștient de faptul că ești cam urâțel :))

Doar ai oglinzi în casă!

Așa că acest “ești cam urâțel”, pe care l-am primit acum câteva zile, m-a făcut să râd cu poftă, deși mă aflam într-un autobuz plin.

Este fix momentul ăla când pur și simplu nu mai ții cont de nimic și râzi.

O formulare mai plăcută nu am mai auzit demult.

Și jur că sunt satul până peste părul din cap de toată frumusețea asta afișată în socialul actual.

Este un ambalaj, este o iluzie, un machiaj – pe alocuri hidos.

Sincer, prefer să mi se spună că atrag prin gândire, decât să mi se spună că sunt frumos :) Aia ar fi o minciună crâncenă, o limbă aplicată fix în dos, gratuit și prost.

Complezența nu mi-a plăcut niciodată, așa că, de fiecare dată când apare un astfel de compliment, slobozit cu toată stângăcia din lume, nu pot decât să râd cu poftă și să mulțumesc.

Alți oameni s-ar supăra fleașcă dacă cineva le-ar spune că sunt cam urâței.

Vedeți? E o diferență de nuanță. Atunci când cineva îți spune: ‘atragi prin gândire, deși ești cam urâțel’ – și nu am auzit asta o singură dată -, practic ți se spune: ‘nu ești vreun Adonis, dar sufletul tău e frumos’. Ambalajul cade și ajungem în profunzime.

Atunci când cineva îți spune: ‘ești frumos/ frumoasă’ și atât, lucrurile rămân la ambalaj, la superficial.

Din păcate, traversăm niște vremuri în care ambalajul este singurul care contează; atât femeile, cât și bărbații auto-transformându-se în niște obiecte, nicidecum în ființe seducătoare.

Or, așa cum am mai zis, atunci când ajungi să seduci doar prin trup, ar fi bine să te aștepți să fii tratat ca atare (ca un bun de consum).

Link-uri sponsorizate

Comments