Oamenii care nu se inspiră reciproc nu pot avea un viitor împreună!

eucave1
Link-uri sponsorizate

Oamenii care nu se inspiră reciproc nu pot avea un viitor împreună!

Oricât de mult ne-ar plăcea să idealizăm iubirea, oricât de mult visăm la norișori roz; viața are o puternică zonă de pragmatism.

Sigur că ne putem îndrăgosti de o persoană care nu-și dorește nimic de la viață.
Întrebarea este – poți creiona un viitor lângă o asemenea persoană?

Un om care nu își dorește nimic de la viață; o persoană care nu are planuri, care nu visează, care nu își trasează obiective, nu are cum să intre într-un proiect de viitor, așa cum este o relație :)

Da, relația este un proiect, este o ciocnire a două entități care își doresc/propun să-și construiască un drum comun.

Or dacă unul dintre parteneri nu are așteptări, planuri, etc… cum se poate înhăma la un proiect numit relație?

Există o singură variantă – se bagă în calitate de partener pasiv! Adică de partener care așteaptă bună-starea și fericirea de la celălalt.

Partea proastă este că partenerul activ va simți întotdeauna că are un mare sac atârnat de gât. Este posibil să tacă și să înghită. Până când?

O persoană pasivă, o persoană care nu-și dorește nimic, te condamnă la plafonare!

Este o persoană care nu îți va înțelege dorința de dezvoltare – ba chiar îți va sabota această dorință; este o persoană care va încerca să te țină cât mai jos, ca nu cumva să te trezești și să pleci :)

Și uite așa, o persoană care nu își dorește nimic se poate transforma într-un saboteur al dezvoltării tale.

Sună trist, dar există asemenea cazuri.

Sigur, nu stau acum să analizez motivele pentru care există persoane pasive, complet lipsite de orice dorința de evoluție. Nu ăsta este subiectul discuției, ci modul în care ne inspirăm reciproc.

A-l inspira pe celălalt nu înseamnă a-l căra în spate, ci a-i oferi un model.

Toți căutăm modele în viața asta și ce poate fi mai frumos decât să ai drept model persoana pe care o iubești? Asta nu inseamnă să te plasezi deasupra celuilalt, pe o pozitie de superioritate, ci doar să il inspiri, să il motivezi.

Din păcate, atunci când persoana pe care o iubești nu te inspiră în niciun fel, nu îți este model, instinctul îți va spune să-ți găsești un model în altă parte.

Nu este egoism, ci pură dorință – umană – de a evolua!

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments