Am nevoie de timp

eu9
Link-uri sponsorizate

Mama ranitilor este intotdeauna suferinda. Ba mai mult, pe masura ce capata experienta, ea are tendita de a rani la randul ei.

Tatal ranitelor… la fel!

Cei care imbraca haina de salvatori, de felceri de suflete (si aici nu ma refer la psihologi), isi fac viata un cosmar (si nu intotdeauna este o alegere constienta).

Am trecut pe acolo. Am facut si eu greseala sa incerc sa vindec. Mare greseala! Mi-am rupt gatul! Am sfarsit cu sufletul bucati, mototolit si plin de frustrari.

Am facut si greseala de a intra in relatii cand nu eram linistit, cand eram ros de negare. Nu am facut altceva decat sa produc confuzie, ba chiar suferinta. Mare greseala!

Din pacate, lumea e plina de raniti care cer ajutor, de oameni care plutesc in deriva. Desi suna cinic, ei au nevoie de ajutor specializat si de timp de refacere si nu de ‘salvamari’ neinitiati.

Este ca la mare, atunci cand cineva incearca sa salveze o alta persoana de la inec – intr-un moment de maxima disperare, persoana aflata in pericol o poate trage si pe cealalta la fund.

La fel se intampla si in relatii cu oamenii proaspat iesiti din ele.

Sfatul meu este sa incercati sa nu va indragostiti de persoane care trec printr-un moment dificil – adica proaspat divortati sau iesiti din relatii.

Viata voastra se va transforma intr-un cosmar, va fi insuportabila, asa cum mi-a marturisit de curand o prietena.

Ea a intrat in relatie cu un astfel de barbat oscilant. Este genul de barbat care da semne de apropiere, dupa care fuge de rupe pamantul. Clasic!

Nehotarare! Ambiguitate! Semne clare ale doliului inca nerezolvat.

Orice barbat care a trecut printr-un divort recunoaste manifestarile astea.

Unii sunt constienti si spun – ‘am nevoie de timp’.

Nu toti! Altii mint sau isi ascund problemele si iti distrug viata. Cel mai periculos om este cel care-si traieste trauma pe tacute.

Partea proasta este ca nu toate femeile inteleg ca ‘am nevoie de timp’ chiar asta inseamna, nicidecum – ‘nu stiu daca te vreau’.

Si ce fac? Se ambitioneaza sa intre si mai tare in viata omului.

Hey, stop! Da-i pace!

Daca iti spune ca are nevoie de timp, respecta-i dorinta! Unde te grabesti?

Nu am sa inteleg niciodata de unde graba asta spre suferinta? Jur!

In concluzie, haideti sa acceptam faptul ca unii oameni chiar au nevoie de timp si de ajutor specializat; haideti sa acceptam faptul ca sufletul celorlalti este strict problema lor; haideti sa incercam sa nu mai fim dopuri pentru sticle de spumant agitate puternic…

P.S.: Acesta este un fragment din cartea ‘Iubirea de la A la Z: Alfabetul relațiilor’. Dacă vrei să o comanzi, intră AICI

Link-uri sponsorizate

Comments