Ti s-a urat cu binele?

eunou2
Link-uri sponsorizate

Ati vazut vreodata un om caruia sa i se fi urat cu binele? Eu nu am vazut! Si nici nu cred ca se poate intampla asa ceva.

Sigur, vor exista comentatori dornici sa ma contrazica. Parca aud – ‘ba da, al meu s-a carat desi il spalam, il calcam, il hraneam, ma purtam frumos cu el’. Se prea poate, dar asta nu inseamna ca binele tau era si binele lui. L-ai intrebat daca nu cumva isi doreste si altceva?

Parca aud – ‘Am trait langa o curva! Am plimbat-o, i-am facut cadouri, nu i-a lipsit nimic… si tot a plecat’. Crezi? Poate i-o fi lipsit prezenta ta.

Poate i-a lipsit iubirea! Poate ca nu isi dorea cadouri, ci un piept cald pe care sa-si puna capul seara. Ai fost atent la limbajul iubirii ei?

Oamenii se raporteaza diferit la ideea de bine si, in general, o fac asa cum au invatat acasa. Majoritatea comportamentelor noaste sunt de fapt imitatii a ceea ce am vazut la parinti.

Si, fiind diferiti, de cele mai multe ori binele nostru nu este si binele celorlalti. Asta este si motivul pentru care trebuie sa comunicam!

Trebuie sa comunicam pentru a gasi spatii comune in aceasta uriasa casa a binelui. Fara comunicare, binele este doar un moft, o scuza sau, de ce nu… o minciuna.

Sa va dau un exemplu – oamenii care cred ca binele trebuie sa fie servit cu portia ca sa nu ti se urce la cap.

Ce prostie! Mentalitatea asta este toxica si abuziva! Principiul este cam asa – daca te porti bine… primesti o portie de bine. Si uite asa te transformi intr-un catel care stie ca daca executa un salt impecabil primeste o mangaiere pe cap si o portie de mancare.

Oamenii care cred ca binele se serveste cu portia nu stiu ce inseamna bine! Sunt oameni toxici, oameni care cultiva dependente, oameni insetati de control si de jocuri de putere in cuplu. Sunt oameni pe care eu i-as evita cu gratie.

Binele nu are dozaje. El exista si atat!

Binele nu are cum sa ti se urce la cap! Nu e alcool!

Repet, depinde la binele cui ne referim.

Week-end-ul trecut, in timpul seminarului de la Timisoara, am intrebat-o pe o domnisoara cand a verificat ultima oara daca mai are partener? S-a uitat ciudat la mine! Putea sa jure ca e bine in cuplul ei, desi lansase cel putin 3-4 mesaje care se bateau cap in cap.

Sa fim seriosi, nu are cum sa ti se urasca cu binele si binele nu are cum sa ti se urce la cap. Astea sunt prostii! Astea sunt vorbe aruncate de persoane care sunt fie cu stima de sine la pamant si se tem ca vei pleca daca se poarta frumos, fie de persoane care vor sa te transforme in catel pentru a te controla dupa bunul plac.

Este o tampenie sa crezi ca binele va genera rau! Este ilogic!

Doar raul genereaza rau, asa ca fa-ti o analiza si vezi ce inseamna BINE pentru tine. E posibil ca in anumite cazuri sa fie doar un rau cu fard!

Link-uri sponsorizate

Comments