Artistii se unesc importiva fumatului in cluburi

nosmoking
Link-uri sponsorizate

Tragedia din clubul Colectiv a readus pe tapet doua probleme extrem de importante: 1. sistemele de stingere in caz de incendiu si 2. fumatul in spatiile publice.

Sunt doua chestiuni aflate in stransa legatura. Ei bine, acele sprinklere despre care s-a tot vorbit zilele acestea nu pot functiona cata vreme intr-un club se fumeaza la greu.

Si, ca sa fim sinceri, romanii nu fumeaza… ci le sudeaza!
Am fost in zeci de cluburi in ultimii ani – mai ales de cand nu mai fumez – si pot spune ca este trist ce se intampla!

Te dor ochii, hainele iti put, iar a doua zi te trezesti ragusit.

Acum va rog sa va ganditi la artistii care canta in astfel de cluburi. Cum se simt ei? Cum e toata povestea asta pentru vocea lor?

Va spun eu – horror!

Si ma bucur enorm sa vad ca dupa incendiul de la Colectiv exista tot mai multi artisti care spun raspicat – NU fumatului in cluburi! Am vazut un comunicat al trupei Taine si o postare pe pagina solistului trupei Asha! Si fac pariu ca sunt mai multi…

Ii inteleg perfect! Ei vor normalitate! Vor sa-si desfasoare activitatea in spatii cu aer!

“Pai sa faca patronii sisteme de aerisire performante” – vor spune unii. Pe cei care spun asta i-as trimite in Interbelic… pe plin asa, sa vada daca pot sa respire. Si apoi i-as pune sa vorbeasca…

Ei bine, ieri a fost o zi importanta pentru acesti pasi spre normalitate – Comisia de Sanatate din Camera Deputatilor a avizat legea 349 din 2002, evident in forma amendata, care se refera la fumatul in spatiile publice. Astfel, daca legea va fi votata saptamana viitoate, asa cum se discuta deja pe net, vom avea cat de curand spatii publice fara fumat!

Singurele exceptii, din cate am vazut, vor fi puscariile si terminalele din aeroport.

Mie mi se pare un pas firesc!

Voi ce parere aveti?

Foto Credit: hdwallpapersfit.com

Link-uri sponsorizate

Comments