Esti gata sa mori pentru iubire?

sacrifice
Link-uri sponsorizate

Este una dintre intrebarile care mi-au ramas in minte dupa vizionarea spectacolului “Paradoxul iubirii” – o punere in scena a cartii cu acelasi nume semnata de Pascal Bruckner.

Mi-a placut sa vad atat de multi tineri in sala, tineri veniti sa afle paradoxurile iubirii. Imi suna a semn de sanatate :)

Ei bine, intrebarea asta mi-a ramas in minte tocmai pentru ca indica, intr-un anume fel, dovada ultima de iubire – sacrificiul suprem… moartea!
Nu stiu cum se face, insa sacrificiul (moartea) … a devenit un simbol al iubirii supreme!

De la Iisus incoace, viata a fost trasa pe linie moarta, locul ei fiind luat de sacrificiul suprem! Viata nu are valoare fara sacrificiu; iubirea nu are valoare fara sacrificiu… fericirea nu inseamna nimic fara sacrificiu!

Si uite asa am ajuns ca in vremurile actuale sa credem ca daca nu suntem dispusi sa ne jertfim pentru persoana iubita … de fapt nu iubim!

Ce aberatie!

Cum sa spui o asemenea prostie? Pai ce valoarea mai are iubirea atunci cand unul dintre iubiti dispare? Poate doar o valoare literara… altfel, mi se pare ca nu are nicio valoare!

Din punctul meu de vedere, iubirea are valoare doar atunci cand exista VIATA! Iubirea este esenta vietii, nu are nicio legatura cu moartea!

Serios, nu vi se pare ca exageram prea mult iubirea?

Nu vi se pare ca imbratisam prea mult extremele si uitam echilibrul?

Iubirea inseamna viata, inseamna frumos, inseamna bine… Sacrificiul nu are nicio legatura cu asta… nu cu iubirea romantica!

Si mai interesant este faptul ca nu sunt singurul care gandeste asa.

Si stiti cand am realizat acest lucru?

Tot sambata, la Noaptea devoratorilor de teatru, cand Marian Ralea a oferit raspunsul la intrebarea – “Esti gata sa mori pentru iubire?”

Stiti care a fost raspunsul?

“Nu, sunt gata sa traiesc impreuna cu ea!”

Superb! Iar aplauzele din sala au spus totul!

Drept urmare, nu mai bine incercam sa fim gata sa traim impreuna cu iubirea, fara sa ne mai gandim la sacrificii supreme?

Nu mai bine incepem sa ne bucuram de viata? Nu credeti ca am jelit destul?

Foto Credit: sodahead.com

Link-uri sponsorizate

Comments