Cand interziceti fumatul la bloc?

smoking
Link-uri sponsorizate

Mare dezbatere mare pe marginea fumatului in locurile publice. Legea care urmeaza sa interzica fumatul in spatii precum: hoteluri, baruri, pub-uri, mijloace de transport in comun, taximetre, parcuri sau locuri de joaca pentru copii, urmeaza sa intre in dezbatere in Camera Deputatilor.

Daca trece si de Camera, atunci fumatorii se vor vedea nevoiti sa adopte practicile occidentale – adica sa fumeze afara!

Am vazut cu ochii mei situatia asta la Paris si nimeni nu parea enervat sau stresat. Pe buna dreptate – omul chiar are o capacitate fantastica de adaptare la situatii noi.

Sigur, romanii – acesti specialisti planetari in drame – deja comenteaza, iar politicienii sunt cel putin cretini.

In stirea de pe Digi 24 am vazut o doamna care asocia fumatul cu alcoolul. Okay, de acord, alcoolul este nociv, asa este – insa este nociv doar pentru cel care il consuma in exces! CEL! Adica unul!

In cazul tutunului, atunci cand un individ fumeaza intr-un spatiu inchis, fumatul devine nociv pentru toti ceilalti indivizi din spatiul respectiv. Asta este diferenta!

Nu mai vorbim despre sanatate, nu mai vorbim despre respect etc… Nu mai vorbim despre normalitate, despre cetateni europeni etc…

Eu as vrea insa sa ridic o alta tema de discutie- ce facem cu vecinii care fumeaza in baie? Vecinii de la bloc! Baia este spatiu public sau privat?

Nu de alta, dar in momentul in care fumul lui ajunge la mine in baie, nu prea mai pare spatiu privat :)) Mai ca-mi vine sa-l invit sa se cace la mine in fiecare dimineata! Nu ar fi nicio diferenta!

Am fumat 14 ani, am fumat ca sarpele, insa nu am inteles niciodata ce placere poti avea sa te inchizi intr-un spatiu de 2/3 si sa fumezi 2-3 tigari in timp ce te caci?

Nu inteleg si basta!

Mi se pare aberant! Sigur, cu vecinul am probleme si atunci cand fumeaza la geam! Este chiar misto sa aerisesti – sau sa ai impresia ca aerisesti :)) – si cand te intorci in camera sa gasesti un miros odios de tigara de foi cu aroma de cirese (oribila aroma). Sa nu cobori un etaj sa-l iei de gat? Sa nu-i stingi tigara-n cur?

Asa ca ii intreb pe legiuitori – cand interziceti fumatul la bloc?

Foto Credit: mastermousepatrol.com

Link-uri sponsorizate

Comments