Iubirea – genul programului “Comedie”

eumens
Link-uri sponsorizate

Daca ar fi sa prezint iubirea ca pe un film, ca la tv, as pune acest intro – “Iubirea – genul programului – Comedie”.

Sub nicio forma nu as trece “drama” la genul programului, chiar daca foarte multi oameni asociaza iubirea cu drama, cu chinul, cu sacrificiul (uneori suprem).

Atunci cand ii pui mantia dramei pe umeri, iubirea dispare!

Iubirea inseamna zambet, inseamna frumos, lumina, intelegere, respect! Ati vazut vreodata vreo iubire ingandurata, trista, depresiva? Nici eu!

Da, am fost trist, ingandurat, depresiv… insa nu din cauza iubirii, ci din cauza absentei ei!

“Iubirea adevarata este asemenea unei comedii romantice, nu asemenea unui film de dragoste. Iubirea adevarata este de fapt un parteneriat intre doua fiinte egoiste, iar cadrul in care doi indivizi se dedica unul celuilalt este nu unul serios, ci unul ironic, in care partenerii stiu ca problemele se rezolva cu zambetul pe buze, nu prin sacrificii si deceptii” – spune psihologul Michael Karson.

Declaratia asta ma duce cu gandul la un citat pe care l-am vazut acum cateva zile – “oamenii care rad impreuna raman impreuna!” Tind sa cred asta. Sincer, acolo unde nu exista zambet, nu exista nici prea multa iubire…

Tot Karson mai spune ceva, important cred eu – “Relatia celor doi iubiti ar trebui sa se situeze deasupra oricarei activitati care ar putea sa le ameninte legatura, sa formeze o echipa bine sudata, indiferent daca este vorba despre sex, despre un proiect profesional comun sau despre simpla participare la un joc”.

Echipa, parteneriat… zambet pe buze! Interesanta prezentare pe scurt a iubirii.

Intrebarea este – cate cupluri isi pun relatia deasupra oricarei alte activitati care ar putea sa le ameninte legatura?

Eu cred ca in multe cazuri, relatia este pusa sub toate activitatile care ar putea sa o ameninte. De aia nici nu rezista uzurii timpului, de aia se tranforma in drama.

Chiar cred ca multi isi lasa relatia pe ultimul loc de la bun inceput, dupa care nu ezita sa se intrebe de ce nu merge :))

Unii isi pun munca pe primul plan, altii serialul sau show-ul tv favorit, altii isi pun pe primul plan animalul de companie, altii se pun pe ei pe primul plan, altii isi pun prietenii, hobby-urile etc… Relatia nu trebuie pusa pe primul plan… se pune singura. Oare?

Pai daca nu o pui tu pe primul plan, cum vrei sa mearga? Nimic nu merge de la sine in iubire!

De ce sa schimbi genul programului din “comedie” in “drama”? De ce sa renunti la frumos, la zambet, la culoare, la respect?

Pentru ce? Pentru lacrimi, tristete, nervi, manie? Merita?

Eu spun ca nu! Pentru mine iubirea este o superba comedie jucata in doi!

Foto – tinuta – Men’s Cave – haina barbatului

Link-uri sponsorizate

Comments