Fa ceea ce te sperie sau alege sa ramai mediocru!

eu9
Link-uri sponsorizate

Imi plac cartile de dezvoltare personala – te transforma in robotul perfect! Imi place sa vad ca si in Romania apar oameni interesati de zona asta, oameni care vor sa devina lideri in acest domeniu.

Imi place sa vad ca exista destui tineri care incearca sa influenteze alti tineri prin scrierile lor.

Nu-mi plac insa indemnurile periculoase si usor iesite din sfera logicii.

Un astfel de indemn este cel din titlu – “fa ceea ce te sperie sau alege sa ramai mediocru!”

Si va mai dau inca unul – “Nu avem nevoie de oameni fricosi!” – Noi… adica cine? Cine este aceasta instanta superioara care decide?

Si inca unul – “daca nu ai incredere in tine esti zero”. Aoleu! Pe bune? Mie mi se pare ca un om care nu are incredere in sine nu este zero, ci doar un om care are nevoie de intelegere, de ajutor.

Si, pentru a ilustra perfect derapajele de la mantinela logicii, va prezint cireasca de pe … porc: “Cea mai buna metoda din lume pentru a avea incredere in tine este sa faci lucrurile care te sperie”.

Cristi – imi plac anumite texte pe care le pui pe blog – insa jur ca asta a scapat grav in miriste. Si aici nu ma voi referi la cuvintele pompoase, ci la logica aia simpla… la bun simt.

Da-mi voie sa iti dau un exemplu cat se poate de simplu – cei mai multi oameni se tem de moarte! Tu ce le spui sa faca? Sa incerce sa moara? Sa vada cum e? Sunt sigur ca vor avea mai multa incredere in ei in viata de apoi :))

Pe mine ma sperie ideea de a fi mancat de rechini. Pur si simplu mi se pare spooky aceasta perspectiva, chiar daca exista o sansa la un miliard sa se intample asta. Ce ar trebui sa fac? Sa ma ofer rechinilor pe post de desert? Sunt convins ca as avea mai multa incredere in mine fara un picior sau fara o mana!

Mai am una – mi-e frica sa sar cu parasuta! Nu ii inteleg rostul… de ce as sari dintr-un avion care nu are nicio problema? Nu mi se pare nimic fun la asta. Daca vreau ceva fun – imi torn un pahar cu vin si ma uit la George Carlin. Serios!

Asa ca unde e dezvoltarea personala in toata povestea asta? Stii care este traducerea titlului – “Fa ceea ce te sperie sau alege sa ramai mediocru”? Mori sau ramai mediocru!

Asta inseamna dezvoltare personala? Ma indoiesc!

Increderea in sine nu se creste cu lucruri extreme – vezi ca si sinuciderea intra aici :))

Increderea in sine se creste cu asumare, constientizare, intelepciune si ochii laaarg deschisi!

Mai ales cand iti apar in fata ochilor astfel de texte “motivationale”.

Cristi – daca tot vorbim despre oameni remarcabili, am si eu o intrebare – ne asumam si noi ceea ce transmitem publicului?

Pace si intelepciune!

Link-uri sponsorizate

Comments