Tudor Giurgiu – de la Angela Similea la Royksopp

tudorgiurgiu
Link-uri sponsorizate

“Back to my selector” – cred ca e cel mai misto concept de party pe care l-am vazut in ultima vreme.

Si nu spun asta pentru ca sunt partener media, ca sunt prieten cu Florin Marica sau ca echipa de la Fratelli Espresso Bar e misto; spun asta pentru ca ideea e foarte tare.

Sa aduci la butoane niste oameni care nu au o legatura directa cu dj-iala mi se pare foarte tare.

Practic provoci niste oameni sa-si aduca aminte de emotiile cu care au trait anumite etape de dezvoltare muzicala.

Ii faci sa-si scotoceasca in lada amintirilor, in lada muzicala a sufletului si apoi sa puna totul intr-un play-list pe care sa-l lanseze catre sufletele prietenilor lor.

Set-ul fiecarui invitat al lui Marica este un soi de mitzu. De la mitzu te lingi pe degete, de la muzica te lingi pe urechi.

Si e tare misto sa vezi ce prieteni aduce in locatie fiecare invitat in parte.

Aseara i-a venit randul lui Tudor Giurgiu. Evident, in Fratelli Espresso Bar au aparut multi oameni din zona filmului – de la Dan Chisu la Andi Vasluianu sau Mirela Zeta.

Ca de obicei… am profitat de ocazie si am facut o calatorie in trecutul muzical al lui Tudor Giurgiu.

“Eu am fost crescut de bunica mea, asa ca primul meu contact a fost cu slagarismele anilor ’80. Cu muzica asta am crescut eu… cu Angela Similea, cu Margareta Paslaru si altii… Nu stiam ca exista Phoenix, Mondial sau alte trupe.

Eram praf, habar nu aveam ce e aia muzica. Prin clasa a opta sau a noua am inceput sa descopar Europa Libera si Vocea Americii si trageam o gramada de casete de la emisiunile de acolo. Asa mi-am format cat de cat o bruma de cultura.

A urmat perioada casetelor pirat si asa am ajuns sa ascult de la INXS la Led Zeppelin sau Yes. Am incercat sa inteleg ce nu acumulasem pana in momentul ala.

Ulterior, venind la Bucuresti, am trecut prin aceeasi perioada cu nebunia casetelor audio, iar cand am inceput sa lucrez la Atomic TV am descoperit zona de Hip-Hop care imi era total necunoscuta.

Aia o fost o alta perioada de initiere pentru mine. Acum imi dau seama ca nu mai am timpul liber de acum 10 ani. Drept urmare, am devenit un follower mai cuminte a ceea ce se intampla azi in lume” – a declarat Tudor Giurgiu inainte sa intre la butoane.

Iata si cateva mostre de playlist

Royksopp – Eple

Groove Armada – Superstylin’

New Order- True Faith

Shukar Collective – Malademna

Sunday People – Swing with me

Link-uri sponsorizate

Comments