Iubirea nu presupune sacrificii

euinterviu
Link-uri sponsorizate

Iubirea presupune sacrificii! Nu stiu de unde a aparut ideea asta, insa mi se pare o mare tampenie.

Trecand peste aspectul sacrificiului religios, despre care nu vreau sa vorbesc, chiar nu cred ca iubirea are nevoie de vreun sacrificiu.

Serios… ce sacrifici?

In plus, haideti sa ne gandim ce inseamna sacrificiu? La Dex scrie asa – “renuntare voluntara la ceva (pretios sau considerat ca atare) pentru binele sau in folosul cuiva sau a ceva. Jertfire de sine!”

Intrebarea este la ce renunti atunci cand iubesti? De ce trebuie sa renunti la ceva atunci cand iubesti? Si mai ales de ce trebuie sa renunti la sine?

Asta e cea mai mare prostie – renuntarea la sine pentru binele sau in folosul cuiva. Asta nu e iubire, ci sclavie!

Renuntarea la sine este un chin, este dependenta voluntara de o alta persoana. Iubirea nu inseamna asta…

In iubire nu sacrifici nimic. In iubire construiesti si te bucuri de sinele tau. Sinele tau vine in intampinarea sinelui celuilalt pentru a forma o punte de legatura.

In iubire nu isi au locul sacrificiile. Nici macar atunci cand unul sufera de o boala incurabila, celalalt nu se sacrifica. Celalalt ramane alaturi tocmai pentru isi iubeste partenerul/a. El iubeste… nu sacrifica nimic.

Iubirea este cel mai frumos lucru care se poate intampla in viata unui om. Jur ca nu inteleg de ce unii vor sa o asocieze cu suferinta? Mi se pare o mare viclenie, o idee extrem de periculoasa.

Atunci cand iubesti nu trebuie sa sacrifici nimic, ci doar sa te bucuri de frumusetea ei. Sacrificiul “din iubire” se numeste sinucidere si nu are nicio legatura cu iubirea, ci cu dereglarile psihice.

Am mai auzit de-a lungul vremurilor o alta tampenie – ne-am sacrificat si am ramas impreuna pentru copii.

O alta gogomanie – si copiii aia au trait intr-o pacaleala de familie – multi dintre ei crescand cu vina si rusinea indusa de ambii parinti (ar trebui sa-ti fie rusine… la cate sacrificii am facut pentru tine).

Asta nu e sacrificiu, ci masochism!

Nu, iubirea nu presupune sacrificii, ci deschidere. Cei care cred ca trebuie sa renunte la ceva pentru iubire cred ca au o problema cu tentatiile.

Cei care cred ca iubirea nu presupune sacrificii – si aici intru si eu – au inteles un lucru foarte clar – iubirea este o constructie, o alegere personala, o etapa superioara a dezvoltarii personale… un drum pe care intri asumat si constient.

Sacrificiile chiar nu au loc in acest peisaj.

Link-uri sponsorizate

Comments