Religia in scoli – maidanezul electoral

eu55
Link-uri sponsorizate

Religia in scoli – pro sau contra? Este miza alegerilor din aceasta toamna. De fapt, religia in sine este miza, daca ar fi sa extindem discutia si in zona Ponta – Iohannis.

Dumnezeu va fi prezent in campania electorala pe doua fronturi – Ponta vs Johannis si, pe turnata, la doamna Monica Macovei, care inteleg ca tinteste orele de religie din scoli.

Sunt tata, am o fetita in clasa a 2-a si da, inteleg perfect invitatia la vot a doamnei Macovei.

De acord, domnia sa are o campanie spalata si parfumata cu Comme de Garcons, tinteste publicul cu neuroni activi si nu pe cel cumparabil cu ulei si faina, insa haideti sa fim seriosi… tot campanie se numeste.

Sa candidezi la presedintie si sa spui ca vei scoate religia din scoli este cel putin haios. Chestiunea asta imi aduce aminte de ultimele alegeri locale – mai tineti minte ce au promis toti candidatii?

Ca vor curata Bucurestiul de caini! A reusit vreunul treaba asta? Nope!

A demisionat vreunul pentru ca nu si-a tinut promisiunea? Nope!

De ce? Pentru ca politicienii (si nu numai) se bazeaza al naibii de mult pe naivitatea publicului, pe faptul ca romanul prefera un rau mai mic decat unul mai mare (fara sa stie niciodata care e unul si care e celalalt) si pe faptul ca romanul e usor amnezic, adica uita repede.

In plus, de cand decide presedintele unei tari ce se studiaza la scoala? De cand intra asta in atributia lui? Asta e o intrebare pentru toti cei care au dat share la stirea cu eliminarea orelor de religie din scoala fara sa gandeasca putin.

Sa nu ma intelegeti gresit – nici eu nu vreau ca fiica mea sa vina acasa cu creierul imbuibat de tampenii cu cazane oparite si povesti cu iz paranoid.

Departe de mine chestiunea asta. Insa nu cred ca trebuie sa ducem o cruciada impotriva religiei, ci mai degraba cred ca ar trebui dezbatut modul in care sa fie prezentata in scoli.

Una e sa faci o campanie agresiva pro-ortodoxie si cu totul altceva sa le deschizi copiilor orizonturile spre cunoasterea istoriei religiilor.

Sa nu uitam faptul ca in Romania sunt destule persoane religioase – cel putin la nivel aparent… cu astea ce facem?

Nu am nimic cu religia in sine, ci cu agresivitatea cu care se promoveaza anumite idei si curente. Eu cred ca religia ar trebui sa ramana in scoli, insa ca materie optionala si ca materie orientata spre cunoasterea umanitatii in toata diversitatea ei religioasa.

Asa mi se pare fair play. Sa nu crestem oite ascultatoare, ci oameni educati, deschisi spre diversitate.

Doamna Macovei nu a reusit sa ma convinga cu faza asta cu religia din scoli, asa cum nu m-au convins nici discutiile cu pisica, nici cu Ice Bucket Challenge… Eu cred ca romanii au nevoie de un presedinte si nu de un Tony Poptamas politic.

Pareri?

Link-uri sponsorizate

Comments