Francezii zambesc, romanii se constipa

eu22
Link-uri sponsorizate

A trecut fix o saptamana de cand ma aflu la Paris si inca incerc sa gasesc la posturile franceze macar o reclama la vreo farmacie sau la vreun medicament.

Nicio sansa!

Nu pot spune ca reclamele francezilor sunt geniale – unele par facute pentru persoane ramase cu mintea undeva in scoala primara – insa un lucru este clar – nu am vazut medicamente pe tv.

La niciun post. Or… in Romania ce vezi? Catena toata ziua, medicamente pentru tranzit intestinal, tampoane si mancare. Cam astea sunt.

Din afara, ai senzatia ca romanii doar asta fac – mananca si se caca – sau, dupa caz, incearca sa o faca…

Altfel nu-mi explic de ce pauzele publicitare sunt pline de oameni constipati, de oameni balonati sau de oameni care au nevoie de medicamente.

Da, stiu, unii vor spune ca industria farma are bugete pentru reclama. Ei as, pai si daca poporul nu ar avea nevoie de produs, nu ar fi inutil?

Mi-e teama insa ca nevoia poporului e indusa, asa cum si frustrarea este tot indusa. Prin stiri, prin emisiuni proaste si asa mai departe. Duminica vedeam aici o emisiune despre activitati de lux. Cativa oameni invitati in platou discutau despre locuri pentru golf sau surfing.

Ma gandeam ce audienta ar avea o astfel de emisiune in Romania?

Oare cum ar arata viata in Romania fara cururi, tate si reclame la medicamente? Oare cum ar arata jurnalele de stiri daca ar da doar stiri si nu accidente, omoruri, violuri si scandaluri politice care nu fac altceva decat sa hraneasca setea oamenilor pentru rau?

Nu cred ca voi obtine un raspuns la aceasta intrebare, insa incep sa-mi dau seama de ce noi, romanii, suntem atat de incrancenati – fiind zilnic bombardati de jegul uman, nici nu prea avem cum sa fim altfel, iar asta mi se pare extrem de trist.

Link-uri sponsorizate

Comments