Spune NU prostiei!

eu stupid
Link-uri sponsorizate

Prostia exista peste tot – este o realitate de necontestat! Nu stiu daca Universul este nemarginit, dar prostia sigur este.

Nu ai cum sa o ocolesti. Asta nu inseamna ca trebuie sa te scoata din sarite.

Aici e miza – cum te raportezi la prostie!

Aici sta cheia. Prosti au existat si vor exista mereu. Si sa nu cumva sa va imaginati ca prosti sunt doar cei care nu au carte.

Nici vorba – cei mai periculosi sunt prostii cu diploma – ai care cred ca stiu lucruri, cand de fapt nu stiu nimic! In cazul lor, prostia e certificata!

In general, prostii o ard in multimi, in grupuri, in haite. Acolo au putere. De ce? Explica perfect Le Bon – „prin simplul fapt ca apartine unei multimi, omul coboara cu mai multe trepte pe scara  civilizatiei; izolat poate fi un individ cultivat, în multime însa este un instinctual, prin urmare un barbar”.

In consecinta, pe cei mai multi prosti ii veti gasi in grupuri! (pe Facebook, pe strada, stadioane etc)

O prietena imi spunea ieri ca nu ai cum sa te feresti de prostie. Gresit!

Poti! Sunt de acord ca nu exista scut anti-prostie! Posesorul ar trebui sa fie un soi de Captain America, iar ala chiar e un film foarte prost.

Sigur ca poti sa te feresti de prosti! E simplu, nu trebui sa ajungi la vreun mare nivel de iluminare, ci doar sa-ti urmaresti propriile reactii din trecut atunci cand te-ai lovit de prostie.

Ce ai facut? Te-ai enervat? Ce anume te-a enervat? Prezenta lor sau ceva din tine? Cum te-ai simtit dupa o contra cu un prost? Sleit de puteri? Nici nu aveai cum sa te simti altfel.

Orice lupta cu prostul e sortita esecului -pe langa faptul ca e odihnit, prostul e si incredibil de parsiv, asa ca daca intri in jocul lui esti mancat.

Drept urmare, cea mai buna reactie in fata prostilor este sa-i ignori. Sa nu le permiti sa-ti intre in zona intima.

Cu scuzele de rigoare pentru nelinistiti insa, dupa parerea mea, daca te plangi toata ziua ca lumea e plina de cretini, inseamna ca nici tu nu esti departe de ei.

Un om citit, educat, un om care a trecut prin experiente variate de viata, stie ca prostia nu poate fi combatuta si nici starpita, drept urmare o accepta si nu se plange non-stop de ea.

Singura arma impotriva prostiei este ignorarea. Atat! Atunci cand ai bagat-o in seama te termina rapid.

Spune NU prostiei! In anul 2014 prostia chiar nu are scuze!


Vezi mai multe din Vedete pe 220.ro

Link-uri sponsorizate

Comments