Cum tratezi o inima ranita?

eu9
Link-uri sponsorizate

Toti am fost raniti in viata. Unii chiar de mai multe ori. Si ce am facut? Cum ne-am reparat sufletul, inima?

Ne-am retras in noi – ba chiar am spus – ‘ce atata dragoste? Lasa ca pot si fara’!

Eu am zis de cateva ori ca nu mai am nevoie de relatii.

Dupa separarea de sotie, am avut aproape 1 an de zile de relation-free life. Sau de hoinareala, mai pe romaneste spus. La ce m-a ajutat? Nu la mare lucru. Ba chiar m-a obosit.

Am acumulat experiente libidinale, despre care nu pot spune ca aveam prea mare nevoie (exceptandu-le pe cele cu adevarat interesante).

Si, oricat as fi spus – ‘nu vreau relatii’, tot acolo imi fugea gandul. Asta sunt, desi par un singuratic, functionez mai bine in doi.

Dupa un an de zile, m-am deschis din nou. Dupa un an de relatie, sufeream din nou. Situatia s-a repetat de doua ori, pana am ajuns la fundul sacului.

A fost momentul in care am intrat in reparatii capitale, momentul in care am inceput cu adevarat sa invat sa ma cunosc.

Mi-am dat seama ce greseli facem atunci cand spunem – ‘nu mai vreau relatii’. Ne auto-inchidem, ne auto-impunem restrictii, nu mai permitem iubirii sa vina spre noi, dar pretindem iubire. Pai cum sa ai parte de iubire cand tu esti inchis intr-un seif de ultima generatie?

Sigur, dupa un esec e okay sa te inchizi putin, sa-ti acorzi o perioada de refacere, insa ai grija sa nu ramai ani de zile acolo, pentru ca iti va fi greu sa iesi.

Atunci cand te inchizi, nu faci altceva decat sa-ti pui frana. Tie iti pui frana si nu celorlalti. Ei au vietile lor. Tu esti cel care se izoleaza, cel care devine salbatic si pe tine trebuie sa dai vina atunci cand cauti un vinovat.

O inima ranita se poate trata in doua feluri – incetezi sa mai iubesti (asta e usor de facut) sau iubesti mai mult.

Aici intervine adevarata provocare! ‘Cum adica sa iubesc mai mult? Dar ce, m-am tampit? Sa mi-o fur din nou?’ – vei spune.

Pai tocmai ca nu ti-o furi, pentru ca atunci cand reusesti sa te cunosti cu adevarat, stii exact ce iti doresti si alegi ce ti se intampla, asa ca sansele de a suferi din nou scad considerabil.

O inima ranita se trateaza in doua feluri – incetezi sa mai iubesti sau iubesti mai mult.

Tu ce alegi?

Link-uri sponsorizate

Comments