Iubirea nu e un camp de lupta

love
Link-uri sponsorizate

Zilele trecute ascultam piesa ‘Love is a battlefield’ cantata de Pat Benatar si nu am putut sa nu ma gandesc la titlu – ‘iubirea e un camp de lupta’!

Hm, oare? Cum poti sa lupti pentru ceva ce curge natural?

Am observat ca foarte multi oameni asociaza iubirea cu lupta, cu competitia…

Mi se pare bizar! Mi se pare o mentalitate desprinsa din cartile de capa si spada. O mentalitate la fel de demodata ca cea care alimenteaza eternul razboi dintre sexe.

Foarte putini oameni stiu ca eternul razboi dintre sexe s-a incheiat! Nu pentru toti, ci doar pentru cei care si-au dat seama ca lupta avea o miza iluzorie – suprematia.

Drept urmare, cei care au depus armele au inteles ca singura relatie dintre barbat si femeie implica acceptarea, cunoasterea si ‘managementul’ defectelor.

Cei care au depus armele se pot bucura in liniste si pace de iubire, cu zambetul pe buze, fara stres si efort.

Ceilalti inca se ambitioneaza sa intre in competitie, inca lupta cu toate armele din dotare si, de cele mai multe ori, nu inteleg cum le scapa iubirea printre degete atunci cand au cucerit-o. Ceilalti inca se cred speciali, unici, invingatori, inca vor trofee…

Dupa parerea mea, daca iubirea este o lupta, atunci ea devine neinteresanta cand o cuceresti, cand iti intra in posesie. Atunci cand depui efort si energie pentru a o obtine, apreciezi doar drumul, nu si destinatia.

Cand ai ajuns la destinatie nu te mai intereseaza rezultatul, ci urmatoarea cucerire. Ce era mai greu a trecut, ori tu esti cuceritor, deci nu-ti poti permite luxul plictiselii…

Asta e motivul pentru care cred ca iubirea nu poate fi un teren de lupta. Cei care o vad asa nu au cunoscut-o niciodata. Ei au cunoscut doar indragostirea, au cunoscut doar drogul, fluturii…

Iubirea este o continua curgere, ea nu poate fi posedata, nu poate fi un obiect. De aia si da atat de multe batai de cap. Toti vor sa o cucereasca, sa o aiba, sa o obtina, sa o inchida undeva, sa fie doar a lor.

Din fericire, nu poti pune baraje in fata iubirii, nu o poti incarcera. Cimitirele sunt pline de cei care au incercat…

P.S.1: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0751492686 sau 0314382822 si online la adresa bookzone.ro.

Link-uri sponsorizate

Comments