Nu regret nimic

reegret
Link-uri sponsorizate

Tu ce regrete ai? E intrebarea pe care mi-a pus-o recent o prietena.

M-am blocat putin, pentru ca nu m-am gandit niciodata la regrete. Da, stiu, pentru multi voi parea ipocrit, insa sunt impacat cu ceea ce am facut si nu am de ce sa regret ceva.

Am stat putin si m-am gandit – ce as putea regreta si mai ales de ce?

Cred ca asta e intrebarea importanta – de ce sa regreti?

Eu cred ca oamenii care au regrete nu sunt multumiti cu ei insisi, nu sunt multumiti cu ceea ce au si atunci ar schimba, ar da timpul inapoi.

Si daca as putea da timpul inapoi ce?

As face fix aceleasi lucruri pentru ca m-as intoarce la acelasi nivel de dezvoltare de atunci. Cei care si-ar dori sa se intoarca in timp cu actualul nivel de dezvoltare au o mare problema cu propriile vieti.

Ei cam refuza viata pe care au dus-o – ba chiar si pe cea actuala, nu isi accepta experientele si nu rezoneaza deloc cu propria viata, ceea ce mi se pare trist.

Se spune ca omul fericit este cel care reuseste sa rezoneze cu propria viata.

Neavand regrete, consider ca rezonez cu propria viata, asa cum e ea. De ce trebuie sa ne imbatam cu iluzia ca viata trebuie sa fie ceva roz? Ce sens are sa devenim isterici, nevrotici cautand cu disperare frumosul?

Atunci cand accepti viata in deplinatatea ei nu ai de ce sa ai regrete, ci pretuiesti ceea ce ai si ceea ce ai facut.

Eu pot spune ca sunt fericit ca ma aflu in acest moment, in momentul in care ma uit inapoi cu bucurie si spun – am facut toata viata fix ceea ce mi-a placut – sport, muzica, presa, scris. Niciodata nu am fost conditionat de ceva. Am facut ceea ce am simtit atunci cand am simtit.

‘Da, dar uite ca acum esti singur si nu reusesti sa-ti gasesti si tu pe cineva ca tot omul’ – vor spune unii.

E adevarat, dar nu fac o tragedie din asta. Este o alta lectie pe care ti-o ofera viata. De ce sa traiesc in teama, in frica? Nu mai bine ma bucur de aceste momente? Cine a zis ca singuratatea este ceva urat?

Cata vreme stii sa te bucuri de ea (de fapt de tine), singuratatea este chiar frumoasa… Ca sa nu mai spun ca-ti ofera suficiente momente de instrospectie, de auto-analiza pe care in cuplu nu le ai.

Asa ca ma declar multumit de ceea ce am facut si o spun raspicat – nu regret nimic!

Voi?

Link-uri sponsorizate

Comments