Invitatie la plictis in doi

bored
Link-uri sponsorizate

“Orice îi ierti unei fiinte, vulgaritatea, prostia, orice, în afara de a te plictisi cu ea” – mi-a placut citatul asta de la Pascal Bruckner.

Sincer sa fiu, pe mine chestia asta cu “hai sa ne plictisim impreuna” ma amuza. Nu inteleg ce inseamna sa te plictisesti de iubire? Serios! Sigur, la cat de nevrotici suntem, accept faptul ca exista oameni pe care absenta haosului – adica starea de liniste si bine – ii plictiseste. Am trait langa cateva asemenea exemplare.

Aici – la capitolul plictis in doi – vreau sa spun ca diferentele dintre barbati si femei sunt clare. Eu cred ca femeile sunt cele care se plictisesc mai repede. De ce? Pentru ca ele isi pun cel mai des aceasta problema.

Femeia este ca o redactie de stiri care-si asteapta cuminte fiecare breaking news.

Daca nu apare, starea generala se altereaza, vezi fete triste, oameni blazati. Cand apare, totul se anima, totul capata viata. Asa si femeia. Daca nu ii furnizezi breaking news-uri se blazeaza, simte ca viata trece pe langa ea, simte ca rateaza o mare iubire care zburda pe undeva prin lumea asta. Nasol moment.

Eliberata de sub tirania trecutului, prin aparitia pastilei contraceptive (ce face pastila din om sic!), femeia s-a emancipat atat de tare incat in prezent, daca nu are parte de nou constant, se plictiseste.

Ea este insetata de unic, de senzational, viata ei este o continua noutate – cel putin la nivelul dorintelor. Femeile sunt un burete ce musteste de asteptari – de aia si sunt atat de nefericite!

Interesant este ca multe femei isi pun intrebarea – “si totusi, o sa ma plictisesc”? inca de la inceputul relatiei, fara sa stie ca daca incep asa au mari sanse sa se plictiseasca cu adevarat.

Barbatul nu se gandeste la plictiseala. El are ritmul lui, el nu are nevoie de atatea breaking news-uri. El, daca are parte de sex si de momente de tandrete, cand se poate uita in ochii ei, este cel mai fericit animal de pe Pamant.

El nu sta sa se gandeasca de cat timp nu a mai iesit la club sau la restaurant si mai ales de ce.

Femeia insa, daca vede ca a trecut o luna fara sa fie scoasa, incepe sa puna intrebari – ‘draga, nu ti se pare ca nu m-ai mai scos de ceva vreme? Ti-e rusine cu mine?’

Asta e un breaking news tragic pentru el, pentru ca nu intelege ce-i trece doamnei prin cap de incepe cu reprosurile astea, se simte contrariat, bulversat si atunci ce face?

Intra in modulul de aparare si o scoate. Se supune, ii face pe plac, chiar daca ii face placere sau nu.

Si uite asa, viata lor se transforma intr-un troc – ea reproseaza, el se supune pana cand lucrurile degenereaza.

Hai sa fim seriosi – o relatie nu este o redactie de stiri, o zi nu este plina de breaking news-uri, iar plictiseala este un concept exclusiv pentru nemultumitii de viata.

Cum adica sa te plictisesti de iubire? Cum vine asta? De unde frica asta de rutina? Nu ai cum sa ai parte de o relatie plina de adrenalina cata vreme activezi intr-un sistem de viata 9.00 -18.00 work. Nu se poate.

De aceea spun ca persoanele care se plang ca se plictisesc nu numai ca nu iubesc, insa se plictisesc de propriile persoane.

Acolo e problema – nu se simt bine in pielea lor, nu se respecta, sunt ezitante, nehotarate si atunci ofera acelasi lucru in viata de cuplu.

Nu am sa inteleg niciodata cum poti sa te plictisesti cand iubesti. Cand iubesti radiezi, simpla ta traire este suficienta, daca sentimentele sunt reciproce, iesirile la restaurant, in parc, la spectacole sau alte evenimente curg natural, vacantele la fel, sexul te face sa te simti ca plutesti, iar ideea de plictis nu exista.

De aceea cred ca daca vrei sa nu te plictisesti in cuplu trebuie intai sa nu te plictisesti cu tine. Acolo cred ca avem de lucru de fapt…

P.S.1: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0751492686 sau 0314382822 si online la adresa bookzone.ro.

Foto Credit: Telegraph

Link-uri sponsorizate

Comments