Invitatie la marea zgaltaiala

funk
Link-uri sponsorizate

Veste buna pentru toti romanii – cutremurele mari vor fi anuntate la radio si pe smart phone, printr-o aplicatie speciala.

La prima vedere, vestea nu e tocmai buna.

Sa ma explic – eu, spre exemplu, nu ascult radio, deci, din start, vestea e buna doar in proportie de 50%. In plus, smart phone-ul cu numar de Vodafone nu il folosesc foarte des. Ceea ce inseamna ca pot rata cu succes sansa de a afla ca vine un cutremur si ca am 30 de secunde sa fac ceva.

Acum, pe bune, 30 de secunde? Esti prost? Tu vezi ce cap mare am? Ai senzatia ca in 30 de secunde pot sa judec ce sa fac? Cum pot sa ajung in strada? Si daca anuntul ma prinde la dus si nu am smart-phone-ul langa mine? A? Dumnezeu cu mila!

Si daca sunt pe tron, aud telefonul si spun – “aia de la Vodafone sa ma pupe fix in sfincter”. Doar nu sunt paranoic sa tresar la orice mesaj – “vai, daca o fi cutremur”? Si daca? Vezi? Imediat apar 1 milion de “si daca”? Sunt om, sunt ego, am creier, sunt cretin, imi pun intrebari ca sa nu ma plictisesc…

Acum sa presupunem ca ai timp sa vezi mesajul si stii ca ai 30 de secunde, ce faci?

In primul rand te gandesti cum sa ajungi mai repede jos. Daca esti in chiloti, e posibil sa te gandesti sa tragi un pantalon pe tine, chiar nu se cade sa te prinda cutremurul in budigai in fata blocului, nu? Ce o sa spuna lumea?

Deci bam – 20 de secunde epuizate. Pana bagi cracu’, pana il bagi pe al doilea, pana alergi la usa, pana te gandesti ce tenisi sa-ti iei – Conversii aia verzi, sucari… sau ultima pereche Nike cu perne de aer care te ajuta sa sari cate 5 scari… te prinde zgaltaiala in pragul usii.

Dar oare ce tricou sa-ti pui? Unul alb pe care sa se vada eventualele urme de var si caramida sparta – deci sa pari un erou hip; sau un tricou negru care sa-ti accentueze groaza?

Grea alegere – alte 15 secunde pierdute. Si uite asa ai sanse sa prinzi cutremurul cel mare in casa gandindu-te strict la garderoba. Slava Domnului ca sunt chelios, ca altfel incepeam sa ma gandesc si la gel de par :))

Ma rog, sa presupunem ca intri in panica rau de tot – nu atat de rau incat sa alegi scurtatura de pe balcon (la mine s-ar lasa rau pentru ca stau la 3).

Sa presupunem ca nu tii prea mult la imagine si ajungi pe scari. Pariu ca pe drum pana jos te gandesti ce fac vecinii?

“Vai ala micu’ de sub mine are niste dinti asa, ca de castor. Nu, nu pot sa-l las sa crape din cauza lipsei tehnologiei”.

Si te apuci sa suni, sa bati in usa – alte 15 secunde arse… Cu alea 15 pierdute in casa… 30, deci ai mari sanse sa te prinda marea zgaltaiala pe scari si sa mori ca un bou. De ce? Pentru ca e cel mai prost loc unde poti sa faci break-dance la cutremur.

Drept urmare, jur ca nu inteleg ce rezolvi cu aceasta avertizare? Si, sincer, nu imi place sa aud sunete care-mi produc senzatii rapide de cacare. Nu sunt fair! Nu sunt deloc ceea ce-i trebuie colonului meu iritabil.

Asa ca daca ai tehnologie, cel mai bine este ca in cele 30 de secunde care trec dupa avertizare, sa-ti iei Conversii verzi, sa-ti agati globul de discoteca de plafon, sa pui un mp3 cu Earth Wind and Fire pe home cinema si sa bagi dans cu boxele date blana.

Funk tati, fara sa te gandesti ca in cateva secunde poti ajunge jos. Si daca o iei pe scari crezi ca ajungi in alta parte? Toti ajungem jos la un moment dat. E doar o chestiune de secunde!

Link-uri sponsorizate

Comments