Îmi pare bine că am trecut prin infidelitate!

eucostum13
Link-uri sponsorizate

Este un mesaj auzit într-o convorbire recentă cu o clientă.
O raritate, recunosc.

Și totuși, mi s-a părut extraordinar.
Și vă rog să-mi permiteți să detaliez discuția.
Sigur, pentru a proteja identitatea clientei, nu voi oferi detalii, însă am acceptul ei pentru fondul povestii și îi mulțumesc pentru asta.
– Andrei, am stat și am analizat situația și am ajuns la concluzia că îmi pare bine că am trecut prin infidelitate!
– Interesant. Poți să-mi spui mai multe despre asta?
Recunosc, nu mi se întâmplă des să aud o asemenea formulare, mai ales în contextul infidelității, care generează energii serioase.
– Desi nu mi-e ușor să o spun, am realizat că după ce am aflat, am reușit să deblochez anumite lucruri care fuseseră dominante foarte mulți ani și să descopăr o altă latură a mea. Sigur, au existat etape. În prima etapă am stat în soc. Apoi l-am îngropat!
Revolta era prea mare. Ulterior, am încercat să privesc din mai multe unghiuri și am început să mă văd și pe mine.

– Ce anume ai descoperit la tine?
– Că nu l-am văzut. Că am crezut că se poate descurca și fară implicarea mea, mai ales în zona sexuală. Acum realizez că interiorul meu își dorea, însă blocajele externe…
– Sau vocea critică…
– Da, poți să îi spui și așa. Blocajele astea era extrem de puternice. Am dus un lung război în interiorul meu. Acum am realizat că pot și altfel.

– Am o curiozitate. În această perioadă de descoperire, când ai intrat și în rolul lui și ai putut accesa perspectiva lui, te-ai gândit cum ai fi procedat dacă ți s-ar fi întâmplat ție?
– Da. Dacă ar fi să mă raportez la mine, cea de acum, cred că l-aș fi înșelat mai repede.
E posibil să fi plecat de tot. Dintr-o anumită perspectivă, pot spune că îmi dau seama că a făcut un sacrificiu, că nu i-a fost ușor. Abia acum am realizat cât de mult m-a afectat acea voce critică. De multe ori alegeam această voce, nu relația.

– Interesant. Și acum?
– Am avut câteva discuții, unele ceva mai contondente, însă apoi, brusc, am început să ne vedem. A fost ca o eliberare. Există o dorință reciprocă de a reuși împreună.

– Mi se pare extraordinar. Stiu că nu este o tema ușor de integrat, stiu că vor fi multe tensiuni, însă mă bucur că îmi permiți să împărtășesc viziunea ta. Și iți mulțumesc.

După cum vedeți, este o poveste care continuă. Asta înseamnă că, uneori, în anumite contexte, infidelitatea poate genera și astfel de situații.
De ce am ales să expun această poveste?
Pentru că, în cele mai multe cazuri, mai ales după apariția infidelității, oamenii au tendința să judece în alb și negru, în loc să analizeze toate fațetele problemei.
Aici s-a întâmplat și a existat o schimbare.

Nu, nu sunt apărătorul infidelității.
Departe de mine așa ceva.
Sunt doar un om care încearcă să înțeleagă fiecare situație pe care o întâlnește.
Și, desi stiu că acest text vă produce reacții, voi continua să prezint situatile care, desi la început produc durere, pot genera schimbare în bine.

Link-uri sponsorizate

Comments