Dacă el…

eucostum3
Link-uri sponsorizate

Dacă el îți spune că nu-și dorește o relație sau nu este pregătit pentru o relație, tu ai două variante: să te bagi și să accepți situația așa cum este sau să spui pas!

Dacă te bagi, crezând că îl vei face să-și schimbe părerea după 3-4 întâlniri și apoi te vei arăta dezamăgită sau vei suferi, asta e problema ta! Este filmul tău! El a fost cât se poate de sincer de la bun început. Așa că suferința este despre tine, nu despre el.
Dacă el s-a îmbătat încă de la prima întâlnire și a continuat așa, dar ți-a spus că își poate controla consumul de alcool, iar tu ai crezut și ‘l-ai băgat în casa vieții tale’, atunci să nu te plângi că te-ai combinat cu un alcoolic. Din nou, este filmul tău, iluzia ta, credulitatea ta, deci este despre tine, nu despre el.

Dacă el are o căruță de probleme – a fost căsătorit, să zicem de două ori, are doi copii în urma acestor căsnicii, este împărțit între copii și foste, are probleme financiare etc… iar tu te bagi în aglomerația lui crezând că îți vei găsi liniștea, atunci să nu te plângi că ai devenit încă o problemă din căruța lui. Suferința îți va aparține, va fi despre tine, care ai decis să te bagi în aglomerația altuia, nu despre el.

Dacă el este Don Juan-ul orașului, în sensul că a treierat toată câmpia feminină din localitate și toată lumea îl știe de taur județean, iar tu crezi că poți să-l schimbi și să-l faci băiat de casă, să nu te mire că va continua să amușineze tot ce înseamnă femeie. Nu se schimbă! O va face doar dacă își va dori asta, nu pentru că te-a întâlnit pe tine. Iar tu, da, tu, nu vei reuși să-l schimbi. Drept urmare, dacă te bagi într-o asemenea poveste și crezi că vei pune capac peste stilul lui de viață… mai bine te mai gândești.

Dacă el are o părere îngrozitoare despre femei – toate sunt niște nemernice (mai ales fostele), iar tu te bagi în povestea asta, crezând că vei fi unica prințesă din viața lui, ghici ce se va întâmpla cu tine la prima chestie nasoală? Mai rămâi prințesă sau treci în peluza nenorocitelor? Din nou, suferința îți va aparține, va fi despre tine, nu despre el.

Dacă el o arde toată ziua prin cazinouri sau la păcănele, dar îți spune că nu e problemă, că se descurcă cu banii, iar tu iei asta de bună și te bagi într-o relație cu el (nu mai vorbim despre căsnicie), atunci să nu te plângi că te-ai combinat/măritat cu un bărbat care dă toți banii din casă pe jocuri de noroc. Tu ai ales!

Dacă el obișnuia să se joace pe calculator zi lumină, dar tu, printr-o împrejurare bizară, te-ai îndrăgostit de el și ați început o relație, iar el continuă să se joace, atunci să nu te plângi că ai un bărbat imatur, care nu te ajută la nimic și este neimplicat. Este, din nou, despre tine, nu despre el.

Dacă el este gelos în extrem și tu te combini cu el, să nu te mire că îți scapă și o palmă la primul decolteu pe care îl alegi. Din nou, este despre tine, nu despre el.

Iar lista poate continuă până mâine dimineață!
Ce am tot enumerat până aici?
Anumite tipologii de bărbați și anumite alegeri greșite care pot duce la suferințe majore.

Da, o relație este manifestarea cea mai pură a sinelui.
Am scris-o și o voi repeta până când se va înțelege. Este despre tine, nu despre celălalt!
Tu alegi să-ți bagi în viață o tipologie ca cea descrisă mai sus.

Drept urmare, dacă vrei să ai parte de iubire autentică și de fericire, întâi rezolvă-ți filmele din cap, apoi cască bine ochii și învață să alegi cu înțelepciune!

 

Link-uri sponsorizate

Comments