Masajul nu este un moft, ci o necesitate!

romeo11
Link-uri sponsorizate

În vremurile actuale, pline de stres și cu afecțiuni determinate de erori posturale – poziția de la birou sau banala zappare pe telefon -, masajul a ajuns o necesitate.

Fie că maseurul sau terapeutul vine la birou și îți execută un masaj pe scaun, fie că vine acasă, fie că te deplasezi la salon, masajul este extrem de important.

Ba chiar aș îndrăzni să spun că ar trebui să fie parte integrantă a vieții noastre.
‘Dacă îți permiți’, vor exclama unii!
Okay, masaj nu-ți permiți, să faci sport nu-ți permiți, în schimb: fumezi, bei, mănânci toate mizeriile și vrei să-ți fie bine?
Și vrei ca ceilalți să te admire?

Veste proastă!
Lucrurile nu stau așa.
În vremurile actuale se pune mare accent pe îngrijirea de sine,
Iar masajul fix aici intră!

Iar atunci când ai șansa să intri pe mâna unui vice-campion european, așa cum este Romeo Tudorache, înțelegi de ce masajul nu trebuie să lipsească din viața ta.

Recunosc, am probleme, în special în zona cervicală și am nevoie de un terapeut bun, un terapeut pregătit, un om care să știe să-ți amelioreze durerile care apar din când în când.

Revenind la Romeo, la ultima ședință de masaj, am vorbit puțin cu el despre clasarea de la European și despre Mondialul ce urmează să se desfășoare în iulie în Danemarca.

Ce inseamnă locul 2 la Campionatul European de Masaj? După cum știi, noi, românii, nu punem prea mare preț pe masaj, ideea fiind mai degrabă că ar fi un moft pentru oamenii bogați, nu o necesitate.
Romeo Tudorache: Masajul poate fi privit și ca un sport. De altfel, asta și intenționează să transmită organizatorii acestui campionat. Din păcate, în România și, în general, în Europa de Est, oamenii cred că masajul este un moft. Va mai dura până când percepția asta se va schimba, însă cred că genul ăsta de evenimente ajută. Din păcate, în România evenimentele lipsesc, pentru că terapeuții se feresc unii de alții. Mulți oameni refuză să-și expună tehnicile pentru ca nu cumva alții să le fure și astfel să-și piardă clienții. Când participi la evenimentele mari, realizezi că sunt oameni de la care poți învăța multe și, practici, te întorci cu plus valoare la clienții tăi. Noi am participat la European pentru networking, numai că, la un moment dat, mi s-a spus că mă aflu printre cei mai buni 10 concurenți. 10 din 400. Abia atunci am intrat în starea de competiție. Eu am fost înscris la două probe-wellness and spa și freestyle masaj.

Sârbul care a ieșit pe primul loc a avut experiența acestor competiții. Eu nu am realizat că ai nevoie de un antrenor pentru așa ceva. Iar el a avut un as în mânecă și a câștigat.

Și iată că vine Mondialul.
R.T.: Da. Este o competiție mult mai mare. Va avea loc în luna iulie în Danemarca și, din câte înțeleg, vor fi cam 1000 de participanți, ceea ce este foarte bine. Probele vor fi aceleași, iar noi vom fi 2 – adică eu și un alt coleg de la Urban Masaj, care se ocupă de masajul pe scaun. În total, România va avea 10 reprezentanți. Momentan căutăm sponsori, însă cred că va fi bine. Sigur că de data asta pregătim anumite strategii, chiar dacă timpul este scurt. Așa cum i-am surprins la European, sper să o fac și la Mondial. La genul ăsta de competiții, trebuie să vii mereu cu ceva nou.

Care este câștigul propriu-zis pentru un terapeut care participă la aceste campionate?
R.T: În primul rând devii cunoscut în industrie. Și aici mă refer la întreaga lume. Spa-uri de lux există în toate lumea, iar unii dintre concurenți lucrează acolo. Apoi, poți să-ți faci o școală de masaj și poți forma noi specialiști. În acest proces de creștere a calității masajului din România, proces în care suntem implicați, încercăm să aducem la Urban Masaj campioni din toată lumea. Dacă eu ți-aș spune că peste două luni îl aduc pe campionul din Italia și el este specializat în problemele pe care le ai tu, te-ar interesa să îți rezervi un loc.

Cred că da!
R.T.: Asta încercăm să facem în perioada următoare – să le oferim clienților șansa de a intra în contact cu terapeuți de mare valoare. Până atunci însă, pregătirile pentru Mondial sunt în toi și sperăm să fie bine și de data asta .

Link-uri sponsorizate

Comments