Nu-l lasă pe ieri să devină mâine

eushirt11
Link-uri sponsorizate

Foarte mulți oameni se culcă ieri și se trezesc tot ieri!
Și, în mod paradoxal, mâine trăiesc tot ieri!
Pentru ei nu există viitor în mod real, nu există nou, nu există perspectivă.

Pentru ei există doar trecut, iar trecutul ăsta plin de frustrări și probleme se rostogolește zi de zi, clipă de clipă și nu le dă pace.

După ani de zile de repetiție a acelorași experiențe, cele din trecut, care vin la pachet cu același tip de emoții – spirala negativă, mai țineți minte -, oamenii ăștia sunt atât de prieteni cu ieri, încât mâine este un film S.F. pentru ei.
Și eu am avut perioade întregi, ani de zile, în care mă trezeam de dimineață și mă gândeam: ‘of, ce mă fac, n-am destui bani!’, ‘aș vrea să merg în x loc, dar nu îmi permit’; ‘mi-aș dori să cunosc o fată mișto, dar sigur nu se uită la mine!’

Era sinele meu vechi! Așa funcționa pe vremea aia. În fiecare dimineață mă trezeam și intram în acest program mental.
Rezultatul? 0! Niciun fel de îmbunătățire!
Atunci când aveam bani, aveam grijă să îi sparg rapid, astfel încât să mă trezesc dimineață și să spun că n-am; când cunoșteam o fată mișto, aveam grijă să fug de ea, ca să spun din nou că vreau să cunosc una.
Repetam trecutul!

Nu știam să ies de acolo, să trăiesc prezentul pentru a putea construi o zi de mâine!
Acum, privind înapoi, realizez că eram blocat, că eram prins în acel program deficitar și că nu eram în stare să mă desprind de el. Credeam că așa e normal! Nu era!

Comparând diminețile, azi diferă total față de acel ieri.
Acum, când mă trezesc, trăiesc azi, ieri nu există!
Mă trezesc, îmi iau câteva minute pentru a mă pune în contact cu mine – fac un exercițiu pentru a mă conecta cu propriul corp, după care îmi conectez corpul cu mintea, le las să se salute, să-și bea cafeaua împreună și să stabilească programul zilei, astfel încât să-mi construiesc sinele de azi, un sine eficient, constructiv, deschis, flexibil, un sine care să producă o serie de emoții pozitive, utile pentru ceea ce am de gând să fac azi!

Ia gândiți-vă, cum aș putea să scriu acest text care te invită la conectare, dacă eu aș gândi: wow, n-am bani; aș ieși undeva, dar…; aș cunoaște pe cineva, dar…? Ar fi imposibil!
Pentru a putea scrie un astfel de text, ca cel de acum, e nevoie să fii în maxim contact cu tine.
Iar asta se practică, se exersează zi de zi, ceva timp.

Joe Dispenza spune foarte bine – pentru a te putea conecta cu tine, cel de azi, trebuie să rupi rutina de a te trezi dimineață gândindu-te la problemele de ieri!
Câtă vreme faci asta, tu nu vei trăi azi, ci ieri.

‘Corpul nu știe să facă diferența dintre experiența care produce emoția și emoția care este produsă de gând. Gândurile sunt limbajul creierului, iar sentimentee sunt produsul corpului. Cum gândești și cum simți produce starea ta de a fi. Majoritatea oamenilor își construiesc această stare de a fi în trecut încă de la prima oră a dimineții. Toți avem de ales – să fim definiți de o viziune a viitorului sau de o amintire din trecut. Dacă decizi să schimbi, pregătește-te. Va fi ciudat, va fi neașteptat, nesigur, dar va fi bine, pentru că asta înseamnă că ai intrat în jocul schimbării’, spune Dispenza.

Excelent, nu credeți?
Oare ce s-ar întâmpla dacă fiecare om ar cunoaște aceste mecanisme fine de funcționare umană?
Nu cumva am reuși să ne rescriem mai ușor programele interioare, mergând pe direcția stării de bine?

Partea bună este că, în fiecare dimineață, la trezire, ne putem ajuta atât corpul, cât și mintea să călătorească spre acel mâine pe care ni-l dorim. Am mai scris despre asta – se numește Emoțional Time Travel – călătorie emoțională în timp. Noi, oamenii aveam această capacitate. Pur și simplu închizi ochii și te duci acolo, cu totul! Lasă fiecare por să intre în starea aia. Zâmbește-i! Asimileaz-o! Las-o să se joace cu tine!
Așa vei putea construi gânduri, emoții și experiențe noi, așa vei putea construi noul TU!
În fiecare dimineață!

După ce faci călătoria asta de 10 minute, începi construcția acelui mâine în care ai fost deja. De unde îl creezi? Din familiar, din ieri? Nu, din necunoscut, din nou!
Fiind deja în contact cu fiecare părticică din tine, încearcă să răspunzi la întrebarea: care este sinele pe care vreau să-l exprim azi?

Joe Dispenza spune că te poți ajuta de 4 gânduri pe care le poți așterne pe foaie și pe care să încerci să le conștientizezi toată ziua.
La finalul zilei, ia jurnalul și scrie cum a fost: ce ai făcut, ce interacțiuni ai avut, cu cine, cum te-ai simțit, cum te-ai purtat-cu tine și cu ceilalți, ce ți-ai spus etc… Te poți folosi de jurnalul din ‘Ajutor! Iubesc și doare!

Și, foarte important, nu uita ca înainte de culcare să practici un exercițiu de recunoștință!
Este extrem de important. Practic îți cureți trupul și mintea de mizerii.
Încearcă! Gasești un exercițiu util in carte!

Ce zici?
Poți să-ți înveți corpul, emoțional vorbind, să afle cum arată viitorul înainte ca acesta să se manifeste?

Link-uri sponsorizate

Comments