Cum scapi de tarele trecutului?

eushirt11
Link-uri sponsorizate

Este o întrebare care îi macină pe mulți! Pe bună dreptate.
Din nefericire, noi, oamenii, avem un talent extraordinar de a căra traume, luându-le cu noi din relație în relație.

Acum, gândiți-vă că vă aflați în bucătărie, ați gătit pește și vreți să faceți un grătar de pui, dar nu curățați masa de lucru de resturile de pește.

Ce se întâmplă?
Puiul va mirosi a pește, nu-i așa?
Iar dacă dai peste unul ca mine, care nu mănâncă pește, își va da seama imediat și va refuza mâncarea,

Așa și cu traumele astea. Dacă le cari după tine în relația următoare, riști să dai peste cineva care își dă seama și care, mai devreme sau mai târziu, va dori să iasă din relație,
Poți să condamni persoana respectivă?
Nu! Nu poți!
Oricât demult ne-ar plăcea să căutăm vinovați sau să dăm vina pe alții, nu poți să îl condamni pe celălalt pentru că tu nu ți-ai curățat masa de lucru, masa pe care ai gătit.

‘Dacă vrem să ne fie bine în noua relație, este bine să intrăm cu un tonus nou, curat, pentru că altfel, riscăm să rezolvăm în relația prezentă ceea ce n-a mers în relațiile trecute’, spune Gabriela Dumitriu – psihoterapeut integrativ și colega mea în construcția cărții ‘Ajutor! Iubesc și doare! Ghid de igienă emoțională’.

Cum scapi de tarele trecutului? Prin igienizare ‘locului de muncă’! Aici vorbim despre tipare, gânduri, emoții… Practic, prin auto-cunoaștere temeinică. Serios, pentru a putea schimba o stare, trebuie ca mai întâi să intri în contact cu starea aia. Pentru a putea schimba un comportament, trebuie ca mai întâi să conștientizezi faptul că nu-ți folosește. etc…

De asta recomandăm auto-cunoașterea ca prim pilon al igienei emoționale.
Următorul pas după auto-cunoaștere este asumarea responsabilității.
Un alt pas extrem de important. Asumarea responsabilității pentru propria parte de relație.

Mulți oameni continuă să care sacul cu traume în spate și refuză să-și asume propria parte din relație. De altfel, dacă te afli într-o stare negativă, degeaba spui că îți dorești o persoană care să te iubească, pentru că șansele să rezonezi cu adevărat cu o persoană pozitivă, igienizată, sunt destul de mici.

Drept urmare, vei aduce în viața ta o persoană menită să-ți adâncească starea în care te afli.
Cum scăpăm de tarele trecutului?
Este una dintre întrebările la care noua noastră carte încearcă să răspundă.
Noi te invităm să pășești alături de noi în această călătorie pe tărâmul igienei emoționale, un proces atât de important în viața noastră actuală.

Cartea poate fi precomandata AICI

Link-uri sponsorizate

Comments