Seducția este despre ceea ce oferi, nu despre ceea ce primești!

seduction1
Link-uri sponsorizate

Seducția este despre ceea ce oferi, nu despre ceea ce primești!

Aici se face diferența dintre oamenii împliniți, care seduc prin ceea ce sunt și oamenii neîmpliniți, care se folosesc de seducție pentru a obține anumite lucruri.

După cum veți vedea, seducția poate fi o armă, o unealtă, prin care poți obține anumite beneficii, fie ele și de scurtă durată, sau poate fi o manifestare a sinelui. Marți seara, în timpul întâlnirii de la Corks, am încercat să identificăm câteva scopuri ale seducției.

În urma răspunsurilor primite, am identificat 3 variante:
1. Îl/o seduci cu scopul de a te juca cu mințile lui/ei… scopul final fiind plăcerea fizică.
2. Seduci prin măști
3. Seduci prin ceea ce ești, prin ceea ce te definește.

Să le luăm pe rând.
1. Îl/o seduci cu scopul de a te juca cu mințile lui/ei… scopul final fiind plăcerea fizică.
Nu sunt deloc un dușman al plăcerii fizice, însă mi se pare riscant să joci cartea asta. Adică să te folosești de trucuri de seducție – lenjerie, machiaj, coafură, accesorii etc… pentru a atrage o persoană. Mi se pare un tip de seducție incomplet! Sec!

Deși îți poate aduce beneficii pe termen scurt, în timp, cred că rezultatul bate mai degrabă spre nefericire.

În general, aici vorbim despre seducția prin trup. Ce obții? Rezultat fizic! Pentru unii poate fi suficient, pentru mine nu!

În plus, aici vorbim despre ceva ce primești. Acesta este scopul seducției – să primești ceva! Și nu cred deloc în chestiunea asta.

2. Te folosești de măști
Adică te prezinți ca o entitate care n-are nicio legătură cu cine ești tu cu adevărat. Și aici intervine dorința de a primi ceva – validare, relații etc…

Aici mi se pare foarte interesant – cum ar fi să te prezinți ca altcineva, deci cu un fals, dar să-ți dorești ceva cât se poate de serios? Nu vi se pare puțin aiurea?

După părerea mea, dacă te prezinți cu fals, vei avea șanse la fel de mari să primești același lucru, adică ceva fals! Grijă mare la ceea ce puneți pe masă…. ca să nu vă plângeți mai târziu.

3. Seduci prin ceea ce ești
Asta este varianta situată la polul opus celorlalte două. Dacă în celelalte cazuri scopul este să primești ceva, finalul fiind neîmplinire sau nefericire, atunci când seduci prin ceea ce ești oferi! Te prezinți lumii cu bunele și relele tale, însă nu păcălești, ci ești tu, autentic!

În plus, atunci când am întrebat: ‘cu ce scop seduci prin ceea ce ești?’, cei doi domni care indicaseră varianta asta nu au știut să răspundă. Și m-am bucurat de asta. Știți de ce? Pentru că atunci când seduci prin ceea ce ești, seducția nu are un obiectiv sau un scop, ci este parte din tine. Este oferta cu care tu te prezinți în fața lumii.

În celelalte două cazuri, seducția este o unealtă pe care o folosești pentru a-ți atinge scopul final – să primești ceva!

Aici nu există acest scop. Aici captivezi, atragi, prin ceea ce ești. Abia aici aș putea vorbi despre o seducție completă, o seducție ce poate avea rezultate pe plus, pe termen lung.

Acum, rămâne să-mi spuneți voi, din experiențele voastre, cu care dintre cele 3 variante v-ați întâlnit și care vă reprezintă, fără a uita să punctati, dacă aveți plăcerea, să spuneți și cum o faceți.

Spor!

Foto Credit: lionheartv.net/

Link-uri sponsorizate

Comments