Mami, ce este un homosexual?

eunou
Link-uri sponsorizate

Asta am întrebat-o pe mama mea acum vreo 35 de ani.
Am auzit-o pronunțând cuvântul și, neștiind ce înseamnă, ca orice copil, evident, am ‘stricat’ o întrebare.

Aveam cam 6, spre 7 ani!
Țin minte și acum că era duminică, stăteam în sufragerie și ascultam ABBA.
Mama, cu calm, s-a uitat spre mine și mi-a spus: ‘un homosexual este un bărbat care iubește un alt bărbat’.
Țin minte că am avut un moment de derută, neștiind cum vine asta…
Și normal pentru un copil de 6-7 ani.

Însă mama a continuat – ‘trebuie să înțelegi că există și oameni care sunt așa, însă nu trebuie să îi judeci, ci să înțelegi că sunt oameni cu nimic diferiți’.

Mama a fost o femeie crescută la țară, într-o familie modestă spre medie. Însă a rupt lanțul și a decis să-și depășească condiția, așa că a urmat o facultate. Nu toți frații ei au avut ocazia asta.

Acum, să vă spun care era contextul în urma căruia am aflat ce este un homosexual.
Mama avea un coleg homosexual. Cred că era un adevărat chin pe vremea aia. Omul se ascundea, deși toată lumea știa care e treaba.

Nu vă speriați – și acum există foarte mulți gay care se ascund. Nu s-a schimbat, practic, nimic. În multe cazuri, nici părinții lor nu știu.

În fine, ca să revin, colegul ăsta al mamei era un inginer cu o situație bună – avea o vilă în Cotroceni. O moștenise de la un fost iubit care decedase. Nu mă întrebați despre hățișuri legale. Habar n-am cum stăteau lucrurile la vremea aia.

Cert este că, din când în când, mama ne tot povestea cât de mult suferă colegul ei de… singurătate!

Țin minte că, la un moment dat, mama se amuza că omul îi propusese să se căsătorească cu el. Pur și simpul își dorea să aibă cu cine să discute, cineva care să-l înțeleagă, cineva care să fie acolo… lângă el. Nu cred că este ceva ieșit din comun. Toți oamenii își doresc acest minim de… viață.

Încă de pe vremea aia m-am gândit cât de greu trebuie să fie să trăiești în umbra unei societăți care te arată cu degetul. S-a schimbat ceva? Nu neapărat! Sau nu suficient!
Oamenii încă urăsc și arată cu degetul ceea ce nu înțeleg!

Revenind la copii, așa am aflat eu ce este un homosexual.
Și fix asta i-am spus și fiicei mele atunci când a văzut ceva legat de gay în Hanna Montana (parcă). A înțeles rapid și, de atunci, n-a mai discutat despre asta.

Vedeți? Copiii, indiferent de vremuri, înțeleg ușor despre ce este vorba, dacă are cine să le spună și mai ales dacă părinții le spun adevărul. Cu calm și iubire… față de oameni.

Ce n-am înțeles eu și fac pariu că nu înțeleg nici copiii de azi?
De ce țara asta este condusă în continuare de tâmpiți care măcelăresc limba română și care sfidează orice urmă de bun simț?

Este un lucru aproape imposibil de explicat de orice părinte.
Atunci… era Ceaușescu; acum… sunt ăștia!

S-a schimbat ceva?

P.S.: Apropo, tie cine ti-a spus si ce anume?

Link-uri sponsorizate

Comments