Vreau un bărbat care să știe ce vrea de la viață!

wandering1
Link-uri sponsorizate

Emisiunea ‘Totul pentru dragoste’ a revenit la Antena 1. Nu vă spun asta pentru că azi reintru și eu în pâine, cum se zice, ci pentru că la prima ediție, ieri, am văzut o declarație care mi-a dat ideea scrierii acestui text.

La unul dintre interviuri, o concurentă a spus așa: vreau un bărbat care să știe ce vrea de la viață!

Mi-a venit să aplaud, jur! :)
Atâta hotărâre nu am văzut! Numai că, vedeți dumneavoastră, vorba asta este atât de vagă, încât, brusc, mi s-au strepezit dinții.
Și vă rog să-mi permiteți să vă explic și de ce. Nu de alta, dar am auzit-o de nenumărate ori.

Ia să vedem ce ar putea să însemne:

1. Vreau un bărbat care să știe ce vreau de la viață!
Ce vrea ea de la viață! De fapt, dacă stau bine și mă gândesc, cam asta ar însemna vorba asta :) Vreau un bărbat care să știe ce vreau eu de la viață! Pe bune.
Vreau un bărbat care să știe ce vreau eu de la viață și care să fie capabil să îndeplinească întocmai totul!
Face sens?

Un bărbat poate să știe bine mersi ce își dorește de la viață, iar tu e posibil să nu faci parte din planurile lui.
Așa că, atunci când spui-vreau un bărbat care să știe ce vrea de la viață, mi-e greu să cred că te plasezi în afara planurilor lui. Așa că, mi se pare evident faptul că femeile care au această doleanță, de fapt, se gândesc la ele.

 2. Vreau un bărbat care să știe și pentru mine
Aici vine în completare vorba aia cu ‘bărbatul asumat’. Și în acest caz, lucrurile s-ar traduce prin: vreau un bărba care să-și asume și planul meu de viață! Și în cazul ăsta, bărbatul poate să știe ce vrea de la viață și își poate asuma propriul plan de viață, fără să te includă și pe tine. Cultural și istoric vorbind, bărbatul se poate defini în afara construcției de cuplu, femeia… nu prea.

Ea este tânără în acest domeniu (vă rog să nu mă acuzați de misoginism înainte să studiați puțin). Femeia încă se definește în construcție cu bărbatul. Așa că nu sună deloc bizar să-și dorească un bărbat care să-și asume viața și în locul ei.

3. Vreau să facă ce spun eu
Dacă tot trebuie să știe ce vrea de la viață și e asumat, voila, avem sclavul perfect. Așa că bărbatul primește automat sarcina de a deveni salahorul nevoilor tale. Iar biletul de intrare în această fascinantă lume a nevoilor feminine îl primește la prima penetrare… Chiar există tendința asta de a spune că bărbatul este complet neasumat dacă refuză să facă ceea ce spune domnița. Numai că este o mentalitate eronată. El este asumat cu propria viață. Chiar nu este obligat să și-o asume și pe a ta!

Sunt doar trei variante de traducere a vorbei pe care am decis să o disec azi.
Știu că anumite persoane se vor simți lezate, însă cred că are sens tot ceea ce am scris.
Sigur, aștept argumente și pro și contra.

Din punctul meu de vedere, doar o femeie nesigură emite o asemenea cerință!
O femeie care știe ce vrea de la viață își caută un partener, nu un sclav!

Foto Credit: rawpixel.com/

Link-uri sponsorizate

Comments