Cum adică vrei să-ți refaci viața?

worriedwoman
Link-uri sponsorizate

Multe persoane îmi scriu că își doresc să-și refacă viața.

Aproape de fiecare dată, pe lângă deja celebra întrebare: ce variante ai? -, se întâmplă să întreb: cum adică vrei să-ți refaci viața? Cine ți-a distrus-o?

De ce pun întrebarea asta? Pentru că vreau să înțeleg!
Pentru că vreau să înțeleg ce își doresc oamenii ăia, pentru că vreau să înțeleg dacă conștientizează situația în care se află, dacă-și asumă partea de răspundere și, evident, ce Doamne iartă-mă înseamnă pentru ei ‘să-mi refac viața’?

De-a lungul anilor, mi-am dat seama că acest – să-mi refac viața – nu înseamnă ceea ce ar trebui. Deloc!

În cele mai multe cazuri, acest ‘vreau să-mi refac viața’ înseamnă, de fapt: vreau să-mi găsesc și eu pe cineva! Ceea ce mi se pare profund eronat.
Și vă voi explica de ce…

Okay, am înțeles, în viața ta a intervenit un eveniment care te-a dezechilibrat, da?
Orice – poate fi un divorț, o despărțire, un faliment, un deces etc…
Cert este că în urma acestui eveniment, tu te-ai dezechilibrat! Corect?

Cam așa s-ar traduce povestea!

Acum, să ajung la tine – îmi scrii și îmi spui că vrei să-ți refaci viața!
De ce nu e în regulă toată povestea asta?
Pentru că îți cauți soluții, nu partener/ă!

Pentru că aștepți să vină cineva să te salveze, să te scoată din stare, când asta este fix treaba ta!
Tu nu cauți să repari ceea ce s-a dezechilibrat, nu cauți să vindeci (crede-mă, mă enervează cuvântul ăsta), nu cauți să te ridici din lipsă în bucurie…
Tu cauți pe cineva, un salvator!
Ești ca acea femeie care află că a fost înșelată, divorțează sau pleacă din relație, după care intră într-o nouă relație și, într-o perioadă relativă de timp, ajunge să fie înșelată din nou.
Care va fi concluzia ei? Că toți bărbații sunt niște porci curvari!

Și este firească această concluzie.
Ea nu a stat să analizeze cu atenție rolul ei în propria viață și de ce atrage această tipologie masculină în viața ei. Ea pur și simplu a încercat să-și refacă viața! Adică a căutat același tipar, iar rezultatul a fost și mai dezastruos!

De asta spun că acest ‘vreau să-mi refac viața’ este înțeles eronat.
El nu înseamnă ‘vreau să-mi găsesc pe cineva’, așa cum se înțelege în cele mai multe cazuri, ca soluție, firește, nu ca dorință de iubire și de bucurie – serios, este chiar o soluție anti-lipsă -; ci pur și simplu ‘vreau să mă echilibrez’, ‘vreau să lucrez cu mine astfel încât să pot fi pregătit/ă să intru din nou într-o relație’.

Asta înseamnă, de fapt, ‘vreau să-mi refac viața’. Este un proces care te vizează pe tine și doar pe tine. Dacă tu iei acest proces ca pe o așteptare proiectată asupra unei alte persoane, îți garantez că nu-ți va ieși! Vei fi ca nava aia care plutește în derivă, așteptând o bucată de țărm pe care să eșueze. Exact așa!

Poate că vei avea un plus de bună-stare pentru o perioadă. Însă vei ajunge în aceeași stare mizerabilă. Iar asta se întâmplă deoarece de fiecare dată când intri într-o nouă relație cu sufletul praf, riști să cobori standardele și să-l alegi pe primul venit despre care crezi că s-ar potrivi proiecțiilor tale. Ești într-o căutare disperată de soluții, încât riști să bagi în viața ta oameni pe care, altfel, nici măcar nu i-ai lua în calcul.

Drept urmare, stau și te întreb: tu chiar vrei să-ți refaci viața sau vrei să ți-o nenorocești mai rău?

Ia-ți câteva minute și gândește-te!

Foto Credit: clairegrullemans.com.au/

Link-uri sponsorizate

Comments