Mârlănia nu are legătură (doar) cu manierele!

eu66
Link-uri sponsorizate

Dacă ai curiozitatea să te uiți în Dex, vezi că mârlanul este un om lipsit de maniere.
Definiția sună cam așa: ‘Om prost-crescut, grosolan, necioplit; bădăran, țopârlan’.

Prea vag! Nu vi se pare?

Eu cred că definiția mârlanului ar trebui urgent revizuită.
Și am să vă explic și de ce cred asta. În primul rând pentru că nu consider că mârlănia ar trebui să rămână strict în sfera manierelor. Serios, orice javră poate cumpăra ‘Codul bunelor maniere’, se poate închide în casă 2 luni și apoi să iasă în lume ca un gentilom adevărat sau ca doamnă de top.

Pe bune, chiar îmi imaginez filmul ăsta. De altfel, dacă analizez mai bine, nici nu trebuie să-mi imaginez prea mult. E suficient să dau o tură prin viața mea, printre oamenii care au trecut pe acolo și, vă rog să mă credeți, găsesc rapid mârlani deghizați în domni sau mârlance deghizate în prințese cu purtări alese.

Vedeți? Nu la asta ar trebui să se refere mârlănia – nu la abilități, nu la vrăjeli sociale, nu la spoieli. Mârlănia ar trebui să se rezume exclusiv la bună creștere – un alt termen care ar fi bine să fie dezvoltat mai mult.

Din punctul meu de vedere, mârlan nu este neapărat cel care nu știe cum să folosească toate tacâmurile la o nuntă. Mârlan este cel care știe să le folosească, dar are un caracter infect!

Ăsta este mârlanul veritabil – la prima vedere crezi că este o bomboană de om, dar în realitate este un gunoi, un jeg care rânjește superior.

Acum câteva zile am văzut o definiție superbă a mârlaniei: mârlanul este acel om care se consideră îndreptățit să le facă rău celorlalți!

Abia ăsta cred că este mârlanul veritabil!
Abia ăsta ar fi un adevărat subiect de dezbatere.

Pe bune, prea puțin mă interesează că știe soiurile vin sau sortimentele de brânză din Normandia, prea puțin mă interesează cât de școlit sau de călătorit este… dacă se folosește de toate aceste lucruri pentru a-i devaloriza pe cei din jur, atunci, cu voia dumneavoastră, pentru mine, omul ăsta este mârlanul veritabil!

Este un om pe care chiar merită să-l eviți. Nicio pierdere!
Lasă-l în lumea lui. În egocentrismul care-l caracterizează, își va găsi rapid alte ținte. Pentru că exact asta face. Dacă stai puțin și îl studiezi, vezi că emoționalul lui este blocat undeva prin clasa a 6-a, exact atunci când bullyingul este pe val.

Numai că, în buletin, mârlanul este trecut bine de 30 de ani, ba poate chiar să bată la porțile prefixului 4. Cu toate acestea, el vrea să domine, să conducă și se folosește de toate tehnicile toxice de persuasiune pentru a-și atinge obiectivul.

De ce face asta? Pentru că adoră să-și producă plăcere din neplăcerile pe care le exercită asupra celorlalți. Interesant este că mârlanul nu va recunoaște nimic. El este curat ca lacrima și nici gura nu-i miroase :)

Și normal, ați văzut vreun copil de clasa a 6-a asumându-și ceva? Nici eu!
Așa că nu vă mirați prea tare. Plecați! Este singura soluție igienică.

Acum, v-aș ruga să analizați cu atenție grupurile cu care interacționați.
Priviți cu atenție și gândiți-vă la dinamica acestor grupuri.
Există un astfel de individ acolo?

Eu pot să fac pariu că în absolut orice grup există unul. Okay, poate că nu este neapărat călătorit prin lume, poate că nu știe brânzeturile din Franța, poate că are alte ‘atuuri’, însă la nivel comportamental sigur este la fel – manipulativ, agresiv, cu sete de control, devalorizator la adresa celorlalți.

Da, ăsta este mârlanul perfect – cel care crede că i se cuvine să le facă rău altora.
Cel care se crede superior!
Nu cel din DEX!
Dex-ul se află într-o mare eroare la acest capitol.

Prefer de 10 ori un om care nu știe să mănânce homar, dar care are o omenie extraordinară, decât un mârlan care este uns cu toate alifiile, dar este o javră îmbrăcată în haine de domn.

Păreri?

Link-uri sponsorizate

Comments